Ha egy mágnest párszor végighúzok egy tűn (például) akkor miért áll be utána észak-dél irányba ha egy tál vízbe teszem?
Figyelt kérdés
2017. jún. 8. 17:41
1/4 anonim válasza:
Mert felmágnesezted. A tű is egy apró mágnessé vált.
Az acél elég jól megtartja a mágnesességét, míg mondjuk a lágyvas hamar elveszíti.
2/4 anonim válasza:
Kábé az történik a tűben lévő doménekkel, mint a hajjal a fésű hatására. Egy irányba állnak, szép rendben, így nem lerontják egymás hatását, hanem összeadódnak.
Picit bővebben:
3/4 anonim válasza:
Szerintem azt a részét nem érti, hogy miért áll észak-dél irányba, ami mágneses.
4/4 anonim válasza:
Annyira jol mukodik ez a dolog, hogy en pl. egy edzett acel csavarhuzot igy tettem magnesesse. Igen jol jon szereleskor: az apro csavarok szepen rajta maradnak a csavarhuzon, miutan kitekertem oket.
Egy asik wiki cikk, ami pont ezt a jelenseget irja le:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!