Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Hogyan képzelhető el az, ha...

Hogyan képzelhető el az, ha jelenleg a világűrben lévő vákuum gerjesztett állapotban van?

Figyelt kérdés

Mi fog történni, ha visszatér az alapállapotba?

Egy feltett kérdésemre egy érdekes választ kaptam. A kérdést most nem linkelném be, de ezt válaszolta rá az illető:

" Pl. nem tudom, hallottál-e már a "hamis vákuum" fogalmáról. Nem, ez nem a hamis vallás!

A fogalom azt jelenti, hogy elképzelhető az, hogy a jelenlegi vákuum, ami körülvesz minket, az gerjesztett állapotban van. Ilyen már volt az ősrobbanás után - és, ha ebből visszatér alapállapotba, akkor ugyan a világnak nincsen vége, de ez nekünk már nagyjából mindegy. Ugyanis ez olyan változás lenne, ami érinti az EGÉSZ világot, nem csak a Földet - és a keresztények tűzesője az semmi hozzá képest.

Még az anyagból sem maradna túl sok, ami jelenleg létezik, és teljesen más anyag létezne csak utána. Ilyen, hogy Nap, meg Föld, meg galaxisok... nyomuk nem maradna.

Ja, és úgy gondoljuk, hogy fénysebességgel tejed. SEMMI jele nem lenne, még annyi időd se lenne, hogy felfogd, mi történt - és már sehol se lennél."

Mit kell tudni tehát a gerjesztett vákuumról? Honnan lehet megállapítani, hogy a körülöttünk lévő vákuum gerjesztve van-e? Mi az a mechanizmus, ami mindent elpusztítana, vagy legalábbis átalakítana? Miért tenné ezt?

2017. jún. 6. 17:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
23%
Hát nevezhető érdekesnek is. Én sürgősen felejtendőnek tartom inkább.
2017. jún. 6. 18:23
 2/14 anonim ***** válasza:
38%

Mert nem értesz hozzá, ÉS lusta vagy utánanézni. Ez a legrosszabb kombináció.

A jelenség olyan lehet, mint a halmazállapot változás, és valószínűleg előfordult már a világunkban.

A vákuum nem a semmit jelenti, hanem a világunk felépítését (olyan helyen, ahol éppen nincs benne anyag).

Ha az alapállapotánál magasabb energia van benne, akkor ezt az energiát valahogyan le tudja adni, ami drasztikus változásokat okoz. Egyrészt a szerkezetében, működésében - másrészt ez az energia akkor meg is jelenik szabadon, és mondjuk felfűti a környéket.

Egy hasonlat: nem mindegy, hogy levegőben, vízben, vagy jégben szeretnél úszni - és az sem mindegy, hogy mivel forrázod meg vagy fagyasztod le magad.

2017. jún. 6. 22:06
 3/14 Wadmalac ***** válasza:
10%

Ismerős a teória valahonnan, ahol én olvastam, ott a mai világ úgy volt jellemezve, mint egy olyan energiaállapot, mint a szappanbuborék nyomástól feszített membránja, ha egy ponton elpattan, az egész elpukkan.

Valamelyik nemrég olvasott sci-fiben is találkoztam vele, ott valahol a Jupiter körül volt egy kísérleti állomás, ahol majdnem beindították a folyamatot egy óriás részecskegyorsítóval.

Nem jut eszembe, melyik könyv volt.

2017. jún. 7. 09:12
 4/14 Wadmalac ***** válasza:
2017. jún. 7. 09:46
 5/14 anonim ***** válasza:

Ezek a cikkek arra vonatkoznak, hogy mi van, ha a vákuum METASTABIL állapotban van?

Ez azt jelenti, hogy egy megfelelő hatásra alapállapotba kerülhet... mint a túlhűtött víz.

Ez kevésbé valószínű - főleg azért, mert ilyen hatások bőven vannak a világban, és már régen megtörtént volna nélkülünk is.

Ha gerjesztett állapotban van (ami nem metastabil, hanem stabil), akkor úgy is fog maradni, míg csak a világ le nem hűl a kritikus hőmérséklet alá. Azt meg nem tudjuk, mennyi lehet. Figyelembe véve, hogy már milyen alacsony hőmérsékleteket előállítottunk... és még mindig semmi hatása.

2017. jún. 7. 09:54
 6/14 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=ijFm6DxNVyI

Itt turhetoen elmagyarazzak.

2017. jún. 7. 18:25
 7/14 A kérdező kommentje:
Nem tudok angolul, elmagyaráznád?
2017. jún. 8. 10:43
 8/14 anonim ***** válasza:
Kapcsold be a magyar feliratot :)
2017. jún. 9. 14:05
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszi, nem is tudtam erről a feliratról :)
2017. jún. 9. 18:48
 10/14 anonim ***** válasza:
42%

Meghallgattam a videót.

Igen, egy látszólag stabil idegállapotban, e témán dolgozó tudós szerencsére nem hallgat ilyen videókat, hiszen lefoglalja a munkája. Mert ha mégis hallgatna, az számára felfoghatatlanul gyorsan a vég lenne. Normális (stabil állapotban lévő) tudós ennyi tömény ostobaságot nem tud elviselni.Ezt csak az tudja elviselni, aki csak hiszi, hogy érti.

A lényeg mégis a videó végén derül ki. "támogass, hogy még több ilyen videót készíthessünk". És nagyon sokan lesznek, akik szeretnék, ha a világ abnormális lenne.

De én nyugodt vagyok. Mind a jövendölt jövőt illetően, mind abban, hogy az abnormitás maga az instabilitás. Mondhatnám, e két szó egymás szinonimája. És ez így helyes. Fontos figyelmeztetés! A videóval ellentétben én senkit sem kívánok meggyőzni. Mindenki legyen boldog a saját hülyeségével.

2017. jún. 9. 23:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!