Elemekből összehegesztet, nem cserélhető pofás párhuzamos satu felületérdessége?
Ha satu, akkor van benne mozgó alkatrész,nem?
Fém mozog fémen.
Ott tutira forgácsolt felület kell.
Talán még illesztett is.
De miért is beszélünk általánosságokban?
Nincs rajz?
Hát, ez így eléggé vázlatos.
A mozgópofa trapéz sínje illetve annak illeszkedő oldala a fix testben alul-felül mindenképpen megmunkált kéne hogy legyen. Csúszófelületként, még ha vacak lötyögősre van tervezve, akkor is illene min. 3,2-es felület.
Van egy hajtótengely, annak furata a mozgó oldalban, meg rajta trapézmenetes húzó menet meg ahhoz anya, az is forgácsolt.
Ez most mi? Valami suli feladat?
Mennyire kell "gyárinak" lennie?
Képről (kicsi, alacsony felbontás, nyomtatva) kell megtervezni és prezentálni, csak a felületi érdességgel és az anyaggal gondjaim akadtak. Nem kell ipari pontosság, nem egy ipari satu, de vizsgán ha felmerülnek kérdések tudnom kéne válaszolni legalább vázlatosan.
Ahogy kivettem 5-12mm-es acél elemekből/lemezekből áll össze az alapja, menetes tengely esztergált.
A 6-os linkjében (köszönet érte) látható jószág szerintem tökéletes példa, ilyen formában tényleg minimális megmunkálás szükséges.
Én egy precízebb csúszóvezetékben gondolkodtam, de hegesztőműhelyi célra valóban elég ez.
A menetes szár és anya összes felületére (a hajtó menetre is lehet a 3,2-es felülettel számolni. Ugyanez mehet a tengelyhez tartozó furatra is, bár oda a 6,3 elég lehet.
Nekem továbbra is fája látvány, hogy a csúszófelületek nem megmunkáltak, de ez szakmai betegség (szerszámgépgyárban dolgozom).
Köszönöm a válaszokat!
Esetleg anyagnak ti mit adnátok meg? Szemre a pofa és a satu anyaga megegyezik, a menetes tengely nyilván valami "komolyabb"
Tengelynek, anyának én 42CrMo4-et javasolnék.
A komplett hegesztett szerkezetre elég az S355.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!