Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Elemekből összehegesztet, nem...

Elemekből összehegesztet, nem cserélhető pofás párhuzamos satu felületérdessége?

Figyelt kérdés
Milyen felületérdesség szükséges ehhez? A hegesztések miatt feltételezem nem kell különösebben finomnak lennie, egyedül a pofáknál lehet fontos a párhuzamosság miatt, de a pofák egymás felé néző oldalai recézettek.

#satu #erdesseg #párhuzamos satu
2017. máj. 15. 10:40
 1/10 A kérdező kommentje:
*felületi érdessége
2017. máj. 15. 10:41
 2/10 Wadmalac ***** válasza:

Ha satu, akkor van benne mozgó alkatrész,nem?

Fém mozog fémen.

Ott tutira forgácsolt felület kell.

Talán még illesztett is.

De miért is beszélünk általánosságokban?

Nincs rajz?

2017. máj. 15. 11:55
 3/10 A kérdező kommentje:

[link]

Hirtelen képként ezzel tudok szolgálni.

2017. máj. 15. 12:07
 4/10 Wadmalac ***** válasza:

Hát, ez így eléggé vázlatos.

A mozgópofa trapéz sínje illetve annak illeszkedő oldala a fix testben alul-felül mindenképpen megmunkált kéne hogy legyen. Csúszófelületként, még ha vacak lötyögősre van tervezve, akkor is illene min. 3,2-es felület.

Van egy hajtótengely, annak furata a mozgó oldalban, meg rajta trapézmenetes húzó menet meg ahhoz anya, az is forgácsolt.

Ez most mi? Valami suli feladat?

Mennyire kell "gyárinak" lennie?

2017. máj. 15. 12:53
 5/10 A kérdező kommentje:

Képről (kicsi, alacsony felbontás, nyomtatva) kell megtervezni és prezentálni, csak a felületi érdességgel és az anyaggal gondjaim akadtak. Nem kell ipari pontosság, nem egy ipari satu, de vizsgán ha felmerülnek kérdések tudnom kéne válaszolni legalább vázlatosan.

Ahogy kivettem 5-12mm-es acél elemekből/lemezekből áll össze az alapja, menetes tengely esztergált.

2017. máj. 15. 13:35
 6/10 anonim ***** válasza:
2017. máj. 15. 13:36
 7/10 Wadmalac ***** válasza:

A 6-os linkjében (köszönet érte) látható jószág szerintem tökéletes példa, ilyen formában tényleg minimális megmunkálás szükséges.

Én egy precízebb csúszóvezetékben gondolkodtam, de hegesztőműhelyi célra valóban elég ez.

A menetes szár és anya összes felületére (a hajtó menetre is lehet a 3,2-es felülettel számolni. Ugyanez mehet a tengelyhez tartozó furatra is, bár oda a 6,3 elég lehet.

Nekem továbbra is fája látvány, hogy a csúszófelületek nem megmunkáltak, de ez szakmai betegség (szerszámgépgyárban dolgozom).

2017. máj. 15. 14:10
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Esetleg anyagnak ti mit adnátok meg? Szemre a pofa és a satu anyaga megegyezik, a menetes tengely nyilván valami "komolyabb"

2017. máj. 15. 16:56
 9/10 Wadmalac ***** válasza:

Tengelynek, anyának én 42CrMo4-et javasolnék.

A komplett hegesztett szerkezetre elég az S355.

2017. máj. 16. 07:24
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm még egyszer!
2017. máj. 16. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!