Hogyan tudja háta mögött kirakni a rubik kockát valaki?
megnézi előtte a kockát, megjegyzi, és már úgy bennevan, hogy tudja, hogy mit merre teker, akkor mi jön ki.
nekem is van egy ilyen ismerősöm, azt mondja, hogy ő így csinálja, másképp én sem tudom elképzeln:)
Sajnos ki kell ábrándítsam az utolsót, nem erről van szó a Rubik kocka esetében.
Vakon rakás előtt van egy memorizálás rész, ahol a kockát elemenként jegyzik meg, mégpedig abban a sorrendben, ahogy ki fogják rakni. El kell nevezni az összes elemet, majd meg kell jegyezni, hogy hova kell őket rakni. A "hogyan"-t azt tudjuk amúgy is. A legtöbben egy történetet szőnek ebből, úgy könnyebb megjegyezni.
Az a lényeg, hogy van egy ún. slot, általában a jobb felső részen. Azt kell memorizálni, hogy oda mi milyen sorrendben kerül. Szóval megnézzük a kockát, ott van mondjuk a Piros-Zöld él, pirossal a tetején. Őt elneveztük piroskának. Utána megnézzük, hogy a piros és zöld oldal határán, tehát a slotban levő él eredeti helyén éppen mi van, mondjuk a zöld-fehér. Neki a neve legyen fradi. Ekkor a képzeletbeli csere után a a fradi kerül a slotba, és folytatódik tovább. És nekünk csak annyit kell megjegyezni, hogy a slotba milyen sorrendben érkeznek az elemek, ebből szövünk mondatokat, történeteket, hogy könnyebben memorizálható legyen. Pl. Piroska elment a Fradi meccsére, stb stb. Az a lényeg, hogy a fontos szavak megfelelő sorrendben legyenek benne. Ugyanígy a sarkokkal is. A végén lehet van valami cifrább része, azt nem tudom pontosan, én csak az élekig jutottam el, tovább nem volt türelmem vacakolni vele, de bárki meg tudja tanulni. De az a lényege, hogy így szépen egyesével a végén minden a helyére kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!