Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Hogyan tudja háta mögött...

Hogyan tudja háta mögött kirakni a rubik kockát valaki?

Figyelt kérdés
2010. máj. 15. 15:33
1 2
 1/11 anonim válasza:
50%
sok gyakorlással
2010. máj. 15. 15:36
 2/11 anonim válasza:
100%

megnézi előtte a kockát, megjegyzi, és már úgy bennevan, hogy tudja, hogy mit merre teker, akkor mi jön ki.

nekem is van egy ilyen ismerősöm, azt mondja, hogy ő így csinálja, másképp én sem tudom elképzeln:)

2010. máj. 15. 15:51
 3/11 anonim ***** válasza:
65%
Gondolom hallottál már az abszolút hallásról...Ilyen volt Mozart nak is. Szóval abszolút látás is van. Megjegyzel valamit, és akárhogy csinálod, tudod a fejedben hogy néz ki. Egyik szobrásznak is ez volt(sajnos nemtudom ki). Más szobrászok először a formát alakítják ki, és utánna a részletek, ő rögtön a "lovak közé csapott" és szebbet csinált, mint bárki más, mert olyan remek térbeli látása volt.
2010. máj. 15. 16:31
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

előzőnek:D

Michelangelo volt!!!

2010. máj. 15. 17:08
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos ki kell ábrándítsam az utolsót, nem erről van szó a Rubik kocka esetében.

Vakon rakás előtt van egy memorizálás rész, ahol a kockát elemenként jegyzik meg, mégpedig abban a sorrendben, ahogy ki fogják rakni. El kell nevezni az összes elemet, majd meg kell jegyezni, hogy hova kell őket rakni. A "hogyan"-t azt tudjuk amúgy is. A legtöbben egy történetet szőnek ebből, úgy könnyebb megjegyezni.

Az a lényeg, hogy van egy ún. slot, általában a jobb felső részen. Azt kell memorizálni, hogy oda mi milyen sorrendben kerül. Szóval megnézzük a kockát, ott van mondjuk a Piros-Zöld él, pirossal a tetején. Őt elneveztük piroskának. Utána megnézzük, hogy a piros és zöld oldal határán, tehát a slotban levő él eredeti helyén éppen mi van, mondjuk a zöld-fehér. Neki a neve legyen fradi. Ekkor a képzeletbeli csere után a a fradi kerül a slotba, és folytatódik tovább. És nekünk csak annyit kell megjegyezni, hogy a slotba milyen sorrendben érkeznek az elemek, ebből szövünk mondatokat, történeteket, hogy könnyebben memorizálható legyen. Pl. Piroska elment a Fradi meccsére, stb stb. Az a lényeg, hogy a fontos szavak megfelelő sorrendben legyenek benne. Ugyanígy a sarkokkal is. A végén lehet van valami cifrább része, azt nem tudom pontosan, én csak az élekig jutottam el, tovább nem volt türelmem vacakolni vele, de bárki meg tudja tanulni. De az a lényege, hogy így szépen egyesével a végén minden a helyére kerül.

2010. máj. 15. 17:12
 6/11 anonim ***** válasza:
Olyasmi lehet ez, mint a sakkban a vakszimultán.
2010. máj. 15. 17:41
 7/11 anonim ***** válasza:

Az milyen?

előző

2010. máj. 15. 19:44
 8/11 anonim ***** válasza:
2010. máj. 16. 13:25
 9/11 anonim ***** válasza:
53%
Kamerát tesz a válla mögé, a képet kivetíti az orra elé háta mögé teszi a kezét, majd kirakja!
2010. máj. 17. 18:27
 10/11 anonim ***** válasza:
18:27 abszolút korrekt :D
2010. máj. 18. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!