Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Szerintetek Antianyag bomba...

Szerintetek Antianyag bomba mennyire lenne erös fegyver?

Figyelt kérdés

2017. ápr. 25. 11:02
1 2
 11/13 EagleHUN ***** válasza:

"kissebb menyiségben meg semmi értelme nem lenne."

Szerintem meg pont hogy a kisebb mennyiségben lenne értelme 1g vagy csak néhány gramm antianyaggal megvalósítva.

- Ilyen kis mennyiséget könnyebb tárolni és mobilizálni is. Pl egy rakéta fejben elférő eszközben.

- Nem hagy hátra sugárzást mint az atom és hidrogénbombák. Közben ugyanolyan pusztító.

- Kicsi bombát könnyeb becsempészni valahova is.

- Önmagában a technológiája is egyszerűbb az atom és hidrogén bombákhoz képest. Ugyanis az antianyag bomba úgy robban hogy kikapcsolod a tárolást ami távol tartja a valódi anyagtól.

- De egyben ez a veszélye is. Ha egy atombomba vagy H megsérül egyszerűen működésképtelenné válik. Az AA bomba meg felrobban a sérülésektől.

Szóval elég félelmetes alternatívákat nyitna meg a nemzetközi nagyhatalmi terrorizmus és világuralomra törekvések terén.

Remélem nem sikerül ilyesmit alkotnia senkinek sem.

(Még egy jó darabig.)

2023. aug. 11. 23:35
 12/13 Izuki válasza:

Ha példát nézünk star trek photon torpedó 1-5kg deutérium 1-5kg anti deutérium, anyagot alakít át energiává, tehát ez E=mc^2 kérdése, és a válasz, amit találsz: 2,696x10^17 joule. A detonáció egy 10km átmérójő csillag jönne létre (a tőzgömb kifejezés már kicsi ide) és nem beszéltünk a lökés hullámrol ami min. 3* nagyobra növeli a pusztítás méretét, továbbá a sugárzás és itt már nem csak a jól ismert radioaktív sugárzásról van szó Gamma Delt és Téta sugárzás...

egy ilyen torpedó robanásába a teljes földi élet elpusztulna, ha mindent számításba feszönk...

a robbanás kb 30-50km átmérőjű területem pusztítana, egy ekkora robbanástól sok vulkán kitörne beállna a nukleáris tél + a sugárzás...

A star trek voyager-ben volt egy olyan rés amiben egy velünk megegyező fejletségi szintenlévő bolygó lakoi háburuban bevetetek 1 antianyg bombát a bolygó teljesen lakhatatlaná vált.... remélem én nem érem meg azt hogy az 1. antiagyag bomba elkészül...

febr. 3. 17:14
 13/13 EagleHUN ***** válasza:

Ne haragudj #12 -es de sem a léptékekkel sem a fogalmakkal nem vagy tisztában. És bár én szeretem a Star Trek -et és a Sci - fi -ket azért az ott bevezetett nem létező fogalmakat csak ne kavarjuk bele a valóságba...

- "1-5kg deutérium 1-5kg anti deutérium" Ez már önmagában marhaság kategória így ebben a formában. Az antianyagnak nincs szüksége a pontos ellenpárjára. Bármivel egyesülhet. A hordozó rakéta anyagával is. Egszerűen kikapcsolják a mágneses mezőt hozzáér a nem anti réztekercshez és bumm. Sőt kikapcsolni sem kell mert amikor nekimegy arakéta valaminek kiszabadul és bumm akár az idegen űrhajó fal anyagával is.

Meg aztán mi a fenének kellene komplett anti deutériumot legyártani anti proton is kell hozzá meg anti neutron is. Bőven elég egy marék anti protont csinálni és sokkal egyszerűbb is.

Továbbá 1 gramm antianyag (pl antiproton) annihilációja 1000 űrsikló külső tartályának kémiai energiájával egyenértékű energia.

Forrás: [link]

Vagyis az 1kg is már 1 millió űrsiklótartály az 5kg 5 millió űrsiklótartály. Ez ugyan jó nagy robbanást jelentene talán felérne néhány Tsar bombához. De hol van ez egy csillagtól vagy annak kisugárzott összes energiájától? Elárulom sehol sem méretben sem kisugárzott energiában ez semmi!

A napunkban másodpercenként 600000kg Hidrogén egyesül 596000kg Héliummá.

Az elveszett 4000kg tömeg az teljesen equivalens egy antianyag annihilációval! 2000kg antianyag és 2000kg anyag megsemmisülése és energiává változása ugyanennyi energiát adna le.

És ez a napban másodpercenként bekövetkezik folyamatosan! Mégsem lesz tőle a napnak semmi baja! Meg nekünk sem!

Hol van az az 5kg egy csillaghoz képest jézusom...de nagyon előre ugrottam.

- "A detonáció egy 10km átmérójő csillag jönne létre (a tőzgömb kifejezés már kicsi ide)"

Nem kicsi a kifejezés. Már csak azért sem mert egy csillagnak tömege van az antianyag robbanásnak meg nincs tömege. Így csillag biztosan nem jön létre csak egy jó nagy tűzgömb. De az előbb már kifejtettem hogy meg sem közelítené egy csillag méretét de még egy komolyabb csillagrobbanásét sem az 5kg.

"és nem beszéltünk a lökés hullámrol ami min. 3* nagyobra növeli a pusztítás méretét, továbbá a sugárzás és itt már nem csak a jól ismert radioaktív sugárzásról van szó Gamma Delt és Téta sugárzás..."

Bár egy atombombánál itt a földön valóban jelentős a lökéshullám romboló hatása. De attól is függ mire. Pl tömör kőzetre tömör vasbetonbunkerre annyira nem már pár 100 méterről nem. A közvetlen találatnál talán.

Az űrben meg nem is jön létre ilyen jellegű lökéshullám szóval ott meg nagyon nem. Az űr beli atom, hidrogén, antianyag vagy akármilyen bombáknál a kisugárzott hőn és a pillanatnyi intakt radioaktív sugárzáson lenne a hangsúly.

Továbbá nincs olyan hogy Delta sugárzás és nincs olyan hogy Téta sugárzás.

Ezek nem léteznek jelenlegi ismeretek szerint.

"egy ilyen torpedó robanásába a teljes földi élet elpusztulna, ha mindent számításba feszönk..."

Már kifejtettem hogy nagyon nem. 5kg erre bőven nem lenne elég. Egy fél országra maximum.

"a robbanás kb 30-50km átmérőjű területem pusztítana, egy ekkora robbanástól sok vulkán kitörne beállna a nukleáris tél + a sugárzás..."

A Tsar bomba gombafelhője 65 km magasra tört és 40km széles volt a legszélesebb részén. Se nukleáris tél nem állt be se vulkánok nem törtek ki. Oslóban az ablakok betörtek de csak azért mert az Oroszok nem szóltak nekik hogy nyissátok ki amikor robbantunk.

Forrás: [link]

febr. 9. 01:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!