Szerintetek Antianyag bomba mennyire lenne erös fegyver?
Bár 2-esnek most még igaza van. És az előállítási kültsége is max a fúzió és megújulók álltall generált villanyáresés után lesz olcsóbb. A tárolás már most is megoldott! És vélhetően még fognak is rajta fejleszteni. Kisebb méretű és olcsóbb tárolásra gyúrva.
Amennyiben fegyverként alkalmazzák akkor hatásos lesz, de nem tiszta antianyagból fog állni, az csak az indítótöltet lesz!
És itt van még egy érdekesség mire képesek még a mai tudománnyal:
https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__alkalmazott-tudom..
Ugye viccelsz? A tárolás megoldott egy bomba méretben? Ami szállítható?
Kérdező! a hatásosságról ennyit: E=mc^2. Ha van egy kiló antianyagod, szabadjára engedve rögtön egyesül az anyaggal, lesz belőlük a semmi, plusz a fenti módon kiszámítható energia. Nem szeretnék a közelében lenni. Úgy értem, talán a Földön se. Ugye járulékos hatások...
A legerősebb lenne! Én legalábbis nem tudok elképzelni pusztítóbb fegyvert.
1 golflabda méretű antianyag golyó el tudná pusztítani a Föld 1/8-ad részét. Ezért is gondolom, hogy a Földön nincs szükség hatásosabb fegyverre! Bolygóközi csatákhoz is tökéletesen elegendő lenne, ha úgy alakul!
Ha jönne E.T. elfoglalni a Terrát, antianyagbombákkal jól seggbe lehetne rúgni! :D
A tárolás jelenleg nagyon rövid időre, nagyon kis mennyiségre (nanogrammok) és iszonyat energiaigénnyel megoldott.
És van egy nagy probléma vele, az előállításába bele kell ölni annyi energiát, amennyi majd a robbantásnál felszabadul. Jelenleg amúgy kutyarossz hatásfokkal tudunk csak antianyagot produkálni, szóval még sokkal több energiát kel beleölni.
Ezt sem a fissziós, sem a fúziós bombánál nem kell megtenni, a hajdani napenergia, szupernóva-robbanás már beletette az energiát, mi csak felszabadítjuk.
Összegezve, jelenleg nemigen kell ilyen fegyver előállításától tartani. És még nagyon sokáig nem.
Nem tudjuk az antianyagot nagy menyiségben sem gyártani, sem tárolni. Iszonyatos lenne az energia-szükséglete.
Egy cárevics hidrogénbomba robbanási erejéhez mérhető antianyag-bomba "üzemanyagához" szerintem Mo. komplett elektromos áramszolgáltatási energiáját jó pár évig le kéne fogni. A mai hatásfok szintjén meg évtizedekig.
És annyi ideig ott állna tárolva a már kész mennyiség, ami aktív elektromágneses "palackban2 ül, áramkimaradás esetén ki is szabadul és boummm...
Hát még a holdon is kockázatos lenne tárolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!