Fényhullámra rá lehet "ültetni" hanghullámot ugyanúgy, mint a rádióhullámra a rádióadáskor?
Szerintem igen.
Frekvencia és amplitúdó modulációval is. Nem gondolod?
Régi Sherwood erősítőmben a hangerő szabályozás így volt megoldva. (a kontakthibák elkerülése végett)
Optikai csatolás címszó alatt keress rá.
Lehet nem gondoltam bele igazán, de így agyaltam:
A fény frekvenciája (így a hullámhossza) ha változik, akkor ugye változik a fény színe. Alacsony hangoknál PL. kékes fény, magasabb hangok esetén pirosas fényt bocsát ki pl. egy kétszínű LED. Nagyon hülyeséget mondok? XD
A vevő pl. egy fototranzisztor, amely a két különböző fényre ugye máshogy viselkedik.
Szevasz!
Nem baj ha kérdezel, mert van egy gondolatod, és így újra felfedezzük a spanyolviaszt: Te már valószínűleg nem láttál mozifilmet, a szélén volt a hangsáv, sötétebb-világosabb csíkok, egyik oldalon izzólámpa, vele szemben fotocella, azaz fényerőmoduláció. Úgy 75 éves a dolog.
Üdv: StMiklos
Látsd: optikai kábelek.
Bár nem hangra használják őket, de arra is lehetne.
legegyszerűbb hogy egy ledet a hangerősség alapján vezérelsz ki.
vagy kicsivel ügyesebb ha pwm-modulációt alkalmazol, az talán zajtűrőbb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!