Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Hány kiló napfény éri a földet?

Hány kiló napfény éri a földet?

Figyelt kérdés
2017. márc. 11. 17:50
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
100%

A fotonnak nincs tömege. Energiája a fénysebesség és az impulzus szorzata (E = c p).

Nagyjából olyasmit kérdezel, hogy mekkora egy gőzgép feszültsége, hiszen ha ismerjük a teljesítményét, akkor a feszültséget megkaphatjuk a teljesítmény és az áramerősség hányadosából...

2017. márc. 12. 22:08
 22/43 Wadmalac ***** válasza:
35%
Ha legalább proton, elektron és neutron lenne a kérdés, még volna is értelme.
2017. márc. 13. 10:12
 23/43 A kérdező kommentje:
Oké hogy a fotonnak nincsen tömege de a foton mozgási energiája a tömeggel ekvivalens mint minden más energia.
2017. márc. 13. 12:51
 24/43 Wadmalac ***** válasza:
47%

Hát akkor számold át a Földet érő napfény energiáját tömeg-ekvivalensre.

Ezzel nyersz egy adatot, ami nem jó semmire és semmit sem reprezentál.

2017. márc. 13. 13:20
 25/43 A kérdező kommentje:
miért ha megkérdezem hogy vagy akkor is nyerek egy adatot ami nem jó semmire s jó esélyel még csak nem is valós mert akkor is azt mondod hogy jól vagy, ha szarul vagy sőt még meg is köszönöd a semmit ami szintén hamis értelmetlen adat s nem reprezentál semmit.
2017. márc. 13. 13:33
 26/43 Wadmalac ***** válasza:
74%

Hát ez nem volt éppen ide vágó hasonlat.

A "hogy vagy" kérdésre a válasz mond valamit az én állapotomról, akár hazudok, akár igazat mondok. De van használható információtartalma. Függetlenül attól, hogy érdekel-e.

De a hány kiló napfénynek nincs.

De érdekes lehet mondjuk arra a kérdésre a válasz, hogy a Nap tömegéből naponta elvesztett mennyiségből napi hány kiló használódik el arra a fényre, ami a Földet éri.

És ez VALÓBAN tömeg adat lenne.

2017. márc. 13. 13:41
 27/43 A kérdező kommentje:
ez ugyanaz az adat lenne amit én kérdeztem.
2017. márc. 13. 13:53
 28/43 A kérdező kommentje:

illetve nem mert a vesztességekkel ott nem számolunk.

ellenben semmivel se lenne több értelme te látom csak kötekedni jársz ide.

2017. márc. 13. 13:53
 29/43 Wadmalac ***** válasza:
35%

"ez ugyanaz az adat lenne amit én kérdeztem"

Egy nagy lóxart lenne ugyanaz.

"ellenben semmivel se lenne több értelme te látom csak kötekedni jársz ide."

Egen?

Én hülye még próbáltam valami produktívat kihozni az értelmetlen kérdésedből, fene a hálás fajtádat.

Menj vissza homokozni.

2017. márc. 13. 14:02
 30/43 anonim ***** válasza:
0%
És az úgy nem lenne jó, ha kiszámolnánk, hogy naponta átlagosan hány foton éri a földet, aztán ezt a számot megszorozzuk a fotonok nyugalmi tömegével?
2017. márc. 13. 16:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!