Miért kékült meg a burgonya, ha elektromos áramot vezettünk bele?
Figyelt kérdés
2010. máj. 9. 17:58
1/2 anonim válasza:
a keményítő kimutatása úgy történik, hogy KI-os jódoldatot teszünk keményítőoldatba, az egyszeresen negatív töltésű jodidionok bekerülnek a keményítő alfa hélixébe, és a jodidionok egyzseres negatív töltését okozó elektron delkoalizálódik, ez okozza akék színreakciót.
Gondolom, itt is ahsonló a helyzet, mert ugye a burgonya gumójában sok a keményítő, az elektromos áram pedig szabad elektronok vándorlása, tehát emgvana keméynítő, az alfa hélix, a delokalizált elektron is..
Remélem, jó a következtetésem, és tudtam segíteni. :)
2/2 A kérdező kommentje:
Kösz a segítséget! :)
2010. máj. 10. 18:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!