Ha az atomboba gyártásban résztvevő több ezer embert beállitjuk bombagyárba bombát gyártani mekkora romboloerejű bombát gyártottak volna az atombombához képest ugyanannyi idő alatt ugyanannyi pénzből?
Figyelt kérdés
2017. jan. 16. 13:56
11/30 Wadmalac válasza:
"nem esztelen számolgatás a cél, hanem a kommunikáció. hallottál már róla?"
Igen, de ami kommunikációról én hallottam, annak az értelmes, jól megfogalmazott kérdezés is része.
12/30 anonim válasza:
Kérdező, most már biztosan sokkal jobban megéri atombombát gyártani (ha a robbanás nagyságát nézzük), mint TNT-t, vagy egyéb robbanóanyagot. És valószínű régebben is gy volt. Tehát ha a robbanás nagyságát nézzük, akkor az atombomba gyártása kifizetődőbb, bizonyos esetekben pedig elengedhetetlen (lásd repülőgéppel való szállítás).
13/30 anonim válasza:
A kérdező egy rosszindulatú, buta barom.
14/30 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy az lenne. Talán másképp állt hozzá a kérdéshez, mint mi, és más válaszokra is számított.
15/30 A kérdező kommentje:
Szerencsére kaptam olyan válaszokat is amik nem tartalmazzák a kérdés és a személyem becsmérlését. Alapvetően ilyenekre válaszoltam. A becsmérlő de szakmai válaszok nélkül akkor is nagyon jól megvagyok ha azok amúgy szakmailag helyesek.
2017. jan. 16. 18:25
16/30 A kérdező kommentje:
17:55 igen, a koncentrált bombát valóban könnyebb szállítani. A kérdésem még az lett volna, hogy nem derül e ki, hogy hagyományos módon sok repülőkkel gazdaságosabb e ugyanaz, s az atombomba inkább látványos. De ha csak a gyártás is gazdaságosabb úgy akkor ez a kérdés értelmét veszti.
Felőlem jöhetnek a becsmérlő szakmai válaszok is ha valaki csak úgy képes válaszolni. Volt akinek tetszett az ő stílusuk is. Ha igény van ezekre, hát legyenek.
2017. jan. 16. 18:28
17/30 A kérdező kommentje:
*válaszoltam=számítottam
2017. jan. 16. 18:30
18/30 anonim válasza:
Igazad van, ezt a kérdést nem lehet kritizálni. Úgy értelmetlen ahogy van. Elég szar életed lehet, ha ilyen kérdések feltevésével töltöd ki
19/30 A kérdező kommentje:
lehet kritizálni s lehet megválaszolni és lehet mindkettőt vagy ép egyiket se. kinek mire van igénye az életében.
2017. jan. 16. 19:01
20/30 anonim válasza:
Ugye az a fő baj a százas- vagy ezres nagyságrendű nehézbombázó összehangolt menedzselése egy helyen, egy időben. Gondolj bele, hogy milyen támaszpontok, mekkora infrastruktúra kellene ehhez. Hogy oldod ezt meg egy vacak csendes-óceáni szigetről 2-3000 km-re Japán partjaitól? Sehogy. Ez nem pénzkérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!