Hogyan tudnám a gázcsőből kiszedni a vizet? Milyen géppel?
Első körben szeretném tisztázni, hogy bármilyen ötletre vevő vagyok.
A történet:
Gázszerelőt hívtam, akinek az (lett volna) a feladata, hogy rendbe hozza a gázkazánt, ezáltal, vegyesről, gázra váltsak. - Amikor a rendszert felakarta tölteni vízzel (radiátorokat), akkor derült ki, hogy a vízvezetékcsöveket a gázcsövekkel kötötte össze, tehát a házban, és a házon kívül futó gázcsöveket, gázórát, nyomáscsökkentőt elárasztotta vízzel.
Természetesen az lett a vége, hogy a gázszolgáltató az órát és a nyomáscsökkentőt elvitte, csak akkor hozza vissza, ha kifizettem a büntetéseket, nyomás próbáztatok újra, és a rendszert teljesen megtisztítottam a víztől, mivel ha egy deci víz is marad a rendszerben, újra belefog fagyni az új órába is.
A kérdésem tehát, hogy hogyan tudnám ezt a vizet kiszedni a rendszerből?
- Körülbelül 35-45 méter gázvezetékről (vas) van szó.
- Mivel az óra le van szedve, ezért a gázvezeték mindkét vége szabadon van.
- A legnagyobb szintkülönbség körülbelül 3 méter lehet
- A földben futó gázvezetékben (kb 110 cm mélyen) is lehet valószínűleg víz, ahogyan összegyűlt benne.
Ötletek?
Köszönöm a választ.
Egyéb ötlet?
Mondjuk egy szivacsdarabot valamire rákötni, és végighúzni a csöveken?
A kifújatás majd vákuumozás biztos, hogy jó ötlet, ebből a vákuumozást megoldani már kevésbé egyszerű (legalábbis klasszisokkal könnyebb kompresszort leakasztani valahonnan ,mint vákuumszivattyút,bár működési elvük hasonló.
Amennyiben azona gázcsövön nincsenek műanyag cső vagy kötés, tömítés elemek , a nagynyomású kifúvás után a maradék vízhez a meleg levegős hosszú idejű átfúvatás (pár órán át mondjuk 5perces ciklusokban megküldeni meleg levegővel valami strapabíró hőlégfúvóval) is jól ki tudja szárítani, ha a vákuumozás nem megoldható. Persze odafigyeléssel, megsütni nem kéne a rendszert.
De nekem égnek állt a hajam ettől:
"a vízvezetékcsöveket a gázcsövekkel kötötte össze, tehát a házban, és a házon kívül futó gázcsöveket, gázórát, nyomáscsökkentőt elárasztotta vízzel."
Szakember hogy tehetett ilyet? Ez abszurdum. Legalább ő fizet most minden kárt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!