Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » A Földnek tényleg ilyen...

A Földnek tényleg ilyen alakja van?

Figyelt kérdés

Kb. mennyire túlozták el ezen az ábrán?

[link]

2016. dec. 19. 22:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

"Nem tudom hogy mennyire "túloztak" rajta, valószínűleg semennyire!"

Úgy látszik, te sem figyeltél eléggé. A kép forrásaként megjelölt oldalon ezt írják:

"The Geoid undulations are multiplied with a so-called radial 'boost factor' (initial value: b = 10,000) to make them visible."

Tehát az egyenetlenségeket a 10000-szeresükre növelték, hogy láthatóak legyenek.

(A linkelt ábrán ugyan nem jelzi a boost factort, de ki próbáltam ugyanezzel a modellel és 10000-es boost factor esetén kaptam ugyanazt az ábrát.)

Egyébként érdemes eljátszadozni az oldalon található 3d vizualizálóval.

[link]

2016. dec. 20. 11:01
 12/14 anonim ***** válasza:
64%

"Senki nem figyelt! Még Dellfill sem! "

De, az volt a kérdés, hogy milyen alakú a Föld.

2016. dec. 20. 14:16
 13/14 anonim ***** válasza:
A kérdésre válaszolva: a Föld alakja GEOID ez egy speciális enyhén elliptikus közelítőleg gömb alak. A Föld lapultsága a gömbhöz képest 1/298,25 vagyis minimális. Említette valaki hogy ez a Föld gravitációs térképe, de azért nagyon durva eltérések a gravitációs erőtér erősségében sincsenek. Az átlag nehézségj gyorsulás 9.80665 m/s² a legnagyobb érték a sarkokon van 9,83 m/s² a legkisebb az egyenlítőn. Ott a tengerszinten 9,78321 m/s²
2016. dec. 22. 19:24
 14/14 anonim válasza:
A föld Geoid alakú, úgy képzeld el mint egy összenyomott focilabdát
2017. jan. 14. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!