Hogy kelll kivonni szerinted? Kicsi vok
Figyelt kérdés
5dikes vagyok és nemtudok kivoni..nem tudom hogy kell szerintem nagyon gáz ezért itt kérdem meg léci segits2010. máj. 2. 17:41
11/14 Silber válasza:
17:46: Nem kell rögtön az amerikai gondolkodásmódot elővenni (ott például egy megfázásra automatikusan antibiotikummal bombázzák az embereket, hátha valami komolyabb előjele, és nehogy bepereljenek később). Ha nem tud valamit akkor meg kell tanulnia. Ha nem megy akkor rá kell kényszeríteni. Ha akkor sem, akkor LEHETSÉGES (!) hogy valamiféle hiányosságban szenved. De ez nem túl gyakori. Az én unokaöcsém 14 éves létére ötödikes, pedig totálisan egészséges mind testileg mind lelkileg. Dolgozni kell picit!
12/14 anonim válasza:
65
-12
--------
53
Hátulról kezded, és fölülről lefelé : 5-2 = 3
leírod, alá hogy 3
aztán 6-1=5 és leírod alá hogy 5
kész
következő:
416
-325
------
?
így számolod ki előszőr 6-5=1 egyet leírod
következő:
416
-325
-------
1
aztán 1-2 jönnne, de kisebb számból nagyobbat nem vonhatsz ki, ezért elé raksz 1-est és
11-2=9, kilencet leírod, (marad az egy)
következő:
416
-325
-------
91 (marad az 1)
aztán 4-3 jönne, de akkor azt az egyet ami az előbb maradt, azt hozzáadod 3-hoz és akkor lesz 4
4-4=0
következő:
416
-325
-------
091
És akkor látod, hogy 91 lett az eredmény, a nullát mondjuk nem kell leírni ha elöl van.
:)
13/14 anonim válasza:
Nem csak a számolás nem megy, hanem a helyesírás sem. A mínusszal való számolást segítheti a hőmérős elv: -25-15=-40, vagyis ha -25°C van és hűl 15°C-ot, akkor hidegebb lesz, vagyis még lejjebb megy a hőmérő. Egyébként ha megegyezik az előjel (--, ++) , akkor összeaáds, ha eltér (+-, -+), akkor kivonás.
14/14 A kérdező kommentje:
utolsó elötinek nagyon hálás vok!
2010. máj. 5. 15:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!