Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Milyen házilag kivitelezhető...

Milyen házilag kivitelezhető üzemanyagú rakétát lehetne a legmagasabbra lőni?

Figyelt kérdés
2016. nov. 30. 19:37
1 2
 11/20 Nikolas Kidman válasza:
2016. dec. 2. 21:24
 12/20 EagleHUN ***** válasza:

"Látok rengeteg youtube videót ahol mindenféle rakétákat építenek és lőnek ki és senkit nem zavar"

Persze mert az USA-ban ahol minden lakosra 2 éles lőfegyver jut, megvehetsz minden összetevőt a boltban és használhatod legálisan is. Külön kijelölt területek vannak ahol rakétákat lehet kilőni hogy a légiközlekedést ne zavard. Rakétás közösségek működhetnek, ahol az "alkotók" egymást segítik és a legnagyobb rakétáik több 10km magasra szállnak.

Magyarországon ennek sem törvényi sem műszaki feltételei nem állnak rendelkezésre, gyakorlatilag az összes alapanyagod illegális. Sőt amit legális alapanyagokból otthon összehekkelsz az is autómatikusan illegális. (Sajnos)

De ha sikeresen építesz is egyet nem találsz olyan helyet ahol feltűnés nélkül és valaminek a kigyujtása nélkül ki tudod lőni.

Az 1.2. válaszomban felsoroltakon túl azért egy kisebb szilár hajtóanyagos rakéta megépítésére és kilövésére talán még van esélyed.

"Amúgy a cukrosat ismerem, az csak száraz"

Valami ilyesmire gondoltam. De az nem "száraz" hanem szilárd hajtóanyagos.

Kezelhető és egyszerű konstrukció, ez az előnye!

Hátránya hogy nem szabályozható/kikapcsolható a kimenete, vagyis mindenképp végigég akármerre is száll el...

2016. dec. 3. 11:26
 13/20 EagleHUN ***** válasza:
2016. dec. 3. 11:27
 14/20 A kérdező kommentje:

Ja igen szilárd csak nem figyeltem oda

A piroteket ismerem, van nekik külön mindenféle elméleti cuccuk hogyan építsünk rakétákat stb

Egyébként honnan tudhatom mely anyagok illegálisak és melyek nem?

Most önmagában nyilván minden robbanó anyag alapanyag? ami nem vszínű hiszen kaphatunk tiszta kálium nitrátot pl

2016. dec. 3. 11:41
 15/20 A kérdező kommentje:
Ami nekem jól is jönne de véletlen sem szeretném hogy bombakészító terrorisnyának nézzenek mert hát nem tudok mit mondani csak hogy valami rakétához kell :D
2016. dec. 3. 11:42
 16/20 EagleHUN ***** válasza:

"Most önmagában nyilván minden robbanó anyag alapanyag?"

Nem az alapanyagok valóban nem.

De minden robbanni képes anyag és anyagkeverék lényegében illegális!

2016. dec. 3. 17:41
 17/20 anonim ***** válasza:

"Most önmagában nyilván minden robbanó anyag alapanyag?"

Kérdező, a gázolaj robbanóanyag? Hát, végül is igen, de nem is olyan könnyű azt felrobbantani. Még égni se ég, csak melegben, ha kint -5 fok van, akkor meg se bírod szinte gyújtani.

A műtrágya az robbanóanyag? Nem igazán, legalábbis önmagában nem igazán hajlamos a robbanásra. Ráadásul eléggé higroszkópos, vagyis a környezet víztartalmát megköti, magába zárja, amitől még kevésbé akaródzik neki robbanni.

De ha ezt a kettőt megfelelő arányban összevegyíted, és a megfelelő módon detonálod, akkor egy igen agresszív és veszélyes robbanóanyagot kapsz, ami a terroristák egyik kedvence volt a közelmúltban. 1993-ban pl. ilyennel próbálták lerombolni a WTC egyik tornyát is.

2016. dec. 3. 19:00
 18/20 A kérdező kommentje:

Éppen ezért nem vennék sem műtrágyát sem a koncentráltabb verzióját mert ezeket nem véletlen lehet csak személyesen vásárolni és nagyon limitálva

Bár ahogy néztem elég egy 2kg-s kálium nitrát egy jó pár közepes rakétához de ha rákérdeznek mire kell kicsit bajban lennék :D

És gondolom ha már cukorral összemelegítem automatikusan illegálissá válik :(

Szóval hol találhatnám meg hogy mi legális és mi nem?

2016. dec. 3. 22:14
 19/20 A kérdező kommentje:
17es tudom, és tudom hogy nem könnyű megcsinálni de ha lehet azért ne adjunk ötleteket tényleg veszélyes dolgokhoz
2016. dec. 3. 22:17
 20/20 A kérdező kommentje:
Esetleg nincs úgy szabályozva hogy ha mondjuk csak egy fél kg cukros rakéta üzemanyagod van akkor még nem illegális? :D
2016. dec. 3. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!