Olyan egyenlet érdekelne amivel 3 változó valamilyen összevonásából kapott eredményből, és a 3. változóból kideríthető az első 2 változó. Létezik ilyen?
például:
A művelet B művelet C = X
X művelet C = B, X művelet C = A
A 10. válaszra gondolsz?
Az nem megoldás.
3 változóról van szó, egész számok.
Ami a 10. válaszban van egyrész csupán a számok átrendeszése, másrészt nem működik csak ha tudjuk, hogy hány számjegyből áll a változó.
Én matematikai műveletet(egyenletet) kérdeztem. Vagyis: +,-,*,:,^...stb
Hogy mit "akarok"?
Én inkább úgy mondanám hogy szeretnék. Szeretnék egy megoldást, ha létezik, és mint mondtam nem várom el ingyen.
Ezek folytonosak. Az biztos, hogy ezekből nem raksz ki olyat, amelyik a valós számokon működne. Azt hiszem, olyat sem tudsz kirakni, amely az egész számokon működne.
Ha elágazás nem is, egészrész fv még lehet benne?
Mert akkor a Cantor-párosítás fv, amit írtam, az jó.
A Z->N injektívet is meg lehet csinálni egészrész függvény segítségével. Valahogy úgy, hogy megszorzom a számot kettővel, és hozzáadok 1-et ha negatív volt (abszolúlt értéket veszek persze). Visszafejteni meg a paritása szerint lehet, valami ([N/2]-N/2))*2 olyan hogy 1 ha páratlan és 0 ha páros (vagy ilyesmi), tehát 1 ha eleve negatív volt, és 0 ha pozitív volt, és ezzel már könnyen lehet ügyeskedni.
Léteznek gyorsabb és helytakarékosabb párosítás függvények
A pairing function, injective, integer
ilyesmi szavakra kell rákeresni.
> Ami a 10. válaszban van egyrész csupán a számok átrendeszése, másrészt nem működik csak ha tudjuk, hogy hány számjegyből áll a változó.
Hát pedig Te szoftverhez keresel, ilyesmit akkor pedig tudod, hogy hány számjegyből állnak...
#dq
Negatív számok nem szükségesek, de a 0 igen. Tehát a változok pozitív egész számok vagy 0ák.
Néztem a linket, de nem vagyok benne biztos hogy értem.
Én arra is gondoltam, hogy mivel 3 változóról van szó, kordináta rendszerben ábrázolva 3 pontot kapunk, amiket összekötve háromszöget szerkeszthetünk. Háromszögekre meg van rengeteg egyenlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!