Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Olyan egyenlet érdekelne...

Olyan egyenlet érdekelne amivel 3 változó valamilyen összevonásából kapott eredményből, és a 3. változóból kideríthető az első 2 változó. Létezik ilyen?

Figyelt kérdés

például:

A művelet B művelet C = X

X művelet C = B, X művelet C = A

2016. okt. 2. 14:40
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Ha valaki tud megoldás erre, az kérem vegye fel a kapcsolatot velem.
2016. okt. 7. 18:45
 12/18 anonim ***** válasza:
De hiszen Tom Benko és én már leírtuk...? Mit akarsz még?
2016. okt. 7. 21:36
 13/18 A kérdező kommentje:

A 10. válaszra gondolsz?

Az nem megoldás.

3 változóról van szó, egész számok.

Ami a 10. válaszban van egyrész csupán a számok átrendeszése, másrészt nem működik csak ha tudjuk, hogy hány számjegyből áll a változó.

Én matematikai műveletet(egyenletet) kérdeztem. Vagyis: +,-,*,:,^...stb

Hogy mit "akarok"?

Én inkább úgy mondanám hogy szeretnék. Szeretnék egy megoldást, ha létezik, és mint mondtam nem várom el ingyen.

2016. okt. 7. 22:03
 14/18 dq ***** válasza:

Ezek folytonosak. Az biztos, hogy ezekből nem raksz ki olyat, amelyik a valós számokon működne. Azt hiszem, olyat sem tudsz kirakni, amely az egész számokon működne.

Ha elágazás nem is, egészrész fv még lehet benne?

Mert akkor a Cantor-párosítás fv, amit írtam, az jó.

[link]

A Z->N injektívet is meg lehet csinálni egészrész függvény segítségével. Valahogy úgy, hogy megszorzom a számot kettővel, és hozzáadok 1-et ha negatív volt (abszolúlt értéket veszek persze). Visszafejteni meg a paritása szerint lehet, valami ([N/2]-N/2))*2 olyan hogy 1 ha páratlan és 0 ha páros (vagy ilyesmi), tehát 1 ha eleve negatív volt, és 0 ha pozitív volt, és ezzel már könnyen lehet ügyeskedni.

2016. okt. 7. 23:08
 15/18 dq ***** válasza:

Léteznek gyorsabb és helytakarékosabb párosítás függvények

[link]

A pairing function, injective, integer

ilyesmi szavakra kell rákeresni.

2016. okt. 7. 23:12
 16/18 Tom Benko ***** válasza:
Az is művelet, hogy három számhoz egyet rendelünk hozzá. Próbáld ki abban, amit a kérdésben írtál, hogy egyszerűen behelyettesítesz.
2016. okt. 8. 01:38
 17/18 anonim ***** válasza:

> Ami a 10. válaszban van egyrész csupán a számok átrendeszése, másrészt nem működik csak ha tudjuk, hogy hány számjegyből áll a változó.

Hát pedig Te szoftverhez keresel, ilyesmit akkor pedig tudod, hogy hány számjegyből állnak...

2016. okt. 8. 09:37
 18/18 A kérdező kommentje:

#dq

Negatív számok nem szükségesek, de a 0 igen. Tehát a változok pozitív egész számok vagy 0ák.

Néztem a linket, de nem vagyok benne biztos hogy értem.

Én arra is gondoltam, hogy mivel 3 változóról van szó, kordináta rendszerben ábrázolva 3 pontot kapunk, amiket összekötve háromszöget szerkeszthetünk. Háromszögekre meg van rengeteg egyenlet.

2016. okt. 8. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!