Mosogatószerrel lehet tusolni?
Utána jól bedörzsölöd magad terpentinnel, és utána a mikróval megszárítod magad. :D
Annyiféleképpen tesztelik ma a szereket, hogy az embert óvják (és nyilván mosogatószer kerülhet éppen a bőrrel kapcsolatba, mondjuk ha kézzel szeretnél mosogatni), hogy nem lesz bajod tőle. Viszont nem igazán erre való. A mosogatószert arra találták ki, hogy a zsíros, olajos szennyeződéseket, amik sok étel nyomán keletkeznek, levigye. Következésképpen a bőrödet (hajadat, ha samponnak próbálod használni) is jobban kiszárítja, mint valószínűleg szeretnéd. A tányér esetében nem szempont a "természetes üdeség" megóvása.
Ugyanakkor vannak közös anyagok a kettőben, például fertőtlenítők. Tehát teljesen nem alkalmatlan, de azért mégis jobb arra használni, amire szánták.
Olyan remekül kiszárítja a bőrödet, hogy vakarózni fogsz, mintha rühes lennél.
Volt ugyebár a régi vicc, hogy az etnikum miért használ tusfürdő helyett Cif-et? Mert a ráégett zsírt is leviszi.
"de jobban ki fogja szárítani a bőrödet, mint a rendes tusfürdő" - A tusfürdő szárítana? (Én úgy tudom hogy a szappan igen, de a tusfürdő semennyire nem szárít. Sőt valamelyik plusz hidratál is. Legalább is egy átlagos egészséges bőrnél.)
Azért írtam ki ezt a kérdést, mert mosogató szivaccsal szoktam tusolni (Jobb mint a fürdőszivacs. Legalább is nekem. Illetve jobban bírja a tusolásat is, mivel a mosogató szivacs elég 1 hónapig, míg a fürdőszivacs 2-3 hét alatt szétmálik, szétszakadozik).
Nem teljesen értelek.
Ha mosogatószivaccsal zuhanyzol meg tusfürdővel akkor az ugyan olyan, mint fürdőszivaccsal.
Hát, ha neked a mosogatószer fogalma alatt a mosogatószivacs értendő, akkor lehet.
Mindenesetre ha esetleg használod az üvegmosó kefét is, inkább ne írd le, mire.
Én körülbelül fél éve, de inkább több, hogy mosogatószerrel fürdök, és épp, hogy nem szárítja ki a bőrödet, tapasztalatból mondom! Sőt még a hajamat is azzal mosom :)
De hozzáteszem, azért mert a munkám miatt baromi koszos vagyok és ha ultradermmel mostam le a nagyját, akkor kellett használnom kézkrémet, mert nagyon kiszárított. Én pl a Jar mosogatószert használom és tökéletes... és baromira nem leszel büdös, próbáld ki, sokkal jobb mint a mostani vackok, amiket eladnak tusfürdő néven....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!