Mik a most- és a jövő szakmái?
14 éves vagyok, 4es 5ös tanuló, sokat gondolkodtam, hogy milyen szakmában lenne érdemes elhelyezkedni majd a jövőben, mert idén ballagok, de még nem nagyon jutottam dűlőre.
Informatika szakot néztem ki, abban van "tehetségem" és azt is szeretném csinálni. A szakban milyen szakmák ma a legkeresettebbek és mi a legnehezebb-legkönnyebb?
Szerintem informatikában kb. minden képzettséggel el lehet helyezkedni (max nem abban a városban ahol szeretnél)
Azokból viszont a felsőfokú (főiskolai/egyetemi) képzések a legnyerőbbek-így javasolnám, hogy válassz egy gimnáziumot, és ott tanulj tovább. Később elmész valamelyik főiskolára/egyetemre mérnök-informatikusnak, és utána elhelyezkedsz programozónak-ezzel a módszerrel garantáltan jól fogsz keresni.
Ha célirányosan mérnök-informatikus szeretnél lenni, akkor gimnázium helyett inkább egy jobb infós szakközepet válassz. Első félévben veszed majd ennek főleg a hasznát, mivel ott sokan megszenvednek olyan tárgyakkal, melyeket páran szakközépben tanultak már.
Én ha tehetném és visszamehetnék az időben, akkor szakközépbe mennék, nem gimnáziumba.
Hajrá,
egy BME mérnökinfós
Sokféle szakma lesz a jövőben is. Jellemző az erős szakosodás, ezért ismét fontos lesz az "összehozó" szakma, azaz az olyan ember, aki több szakmában elég járatos, hogy értse, és az egyik ismeretet képes átadni a másik szam képviselőjének.
De ha az informatika érdekel, annak is ezer ága van, és tovább fog specializálódni. Egyérdekes (és egyre fontosabb) terület ebben az adatkezelés. Egyre több adat halmozódik fel, módszereket találni a bennük való eligazodásban, kategorizálásban, és összefüggések észrevételében - ez most kezd egyre élesebb problémává válni. Gondolj csak az internet káoszára, a mobilcégeknél lévő információhalmazra. Tárolási problémák, keresési problémák, összefüggésfelismerési kérdések, stb.
És ezek alapja mind a tömény matematika. Ha most azt gyúrod, egész biztosan nem vesztegeted fölöslegesen az idődet.
gépész-informatikus-villamosmérnök. Tuti szakmák.
Esetleg még a jogász-ügyvéd. Nagyon jól lehet vele keresni, akinek van hozzá dumája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!