A telefonomba egy fülhallgatót dugok, a végét levágom, és rázfonállal egy karikát teszek aminek a vége a kábelhez visszacsatolódik. Mi lesz ennek a következménye?
" Mi lesz ennek a következménye?"
Valószínűleg károsodni fog a telód, mert a fülhallgatós kimenetét nem ilyesmire tervezték. / A kimenő tranzisztorok hő-halála megtörténhet.
Ha viszont a gyűrű helyett egy tekercset kötsz rá, valóban egy gyenge 100 hertzes váltakozó mágneses teret hozol létre.
Nem veszel észre semmit, mert az embernek nincs ilyen érzékszerve.
Ha viszont az így meghajtott tekercset egy apró vas, vagy ferrit tárgyhoz közelíted, az érdekes lesz.
Amit leírtak. Nem erre van méretezve a fülhallgató kimenet. Ha jobb a telód akkor nem lesz semmi baja és letiltja a kimenetet, ha gyengébb akkor javíthatatlanul tönkre fog menni.
A rézkarikát nem teljesen értem miért kell a kísérletbe. Ez nekem így rettenetesen zavaros! Mit szeretnél tulajdonképpen elérni? Nagyon nagyon nem értem. De tényleg. Nekem valahol ez az egyik szakmám, de nem igazán értem, hogy mit szeretnél kérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!