Rulettben ezzel a módszerrel csak nyerő lehetek?
Végszóra, a kérdésedre egyszerűen válaszolva: A rulettben csak vesztes lehetsz, legalábbis hosszú távon egészen biztosan.
Ha nem így lenne, már rég lehúzta volna a rolót az összes rulettasztal. Ilyen egyszerű.
A nullát nem vettétek figyelembe.
Ha az jön ki, akkor elveszik a fele tét.
Lényegében 3 probléma van a módszerrel. Elméletiekben, hangsúlyozom, ELMÉLETIEKBEN működik.
1)A kaszinók, az efféle stratégiák szabotálására rendszerint maximalizálják a téteket.
2)Ahogy már írták, a 0-k bezavarnak, habár ez még javítható, asszem.
3)Ugyebár véges sok pénzed van. Viszont, előbb-utóbb kijön a játékban tetszőlegesen hosszú vesztési sorozat(ld. nagy számok törvénye). Pl. ha olyan hosszú jön ki, amire már többet kéne felrakni, mint az emberiség összvagyona, azt nyilván nem tudod kifizetni, akármennyit nyersz addig. Tehát egy ilyen túl hosszú vesztéssornál bukik a stratégia.
#9, #10, #12, #13:
A nyerési esély lényegtelen, csak a szorzó számít. A módszer lényege az, hogy kiválasztasz egy összeget, amit nyerni akarsz. Legyen az 1000 Ft. Ha nyersz, akkor nyersz. Ha nem, akkor úgy választod ki a tétet, hogy a nyeremény fedezze az addig feltett téteket is, és azon felül nyerd meg a kiválasztott összeget. És itt teljesen mindegy, mennyi a nyerési esély. Akár fogadhatnál arra is, hogy ha hatost dobsz, megkapod a tét dupláját, különben vesztesz. Ha vesztesz, folytatod a stratégiát. Ha nyersz, akkor viszont az addig feltett összes tétet megnyered, és azon felül 1000 Ft-ot.
(Persze célszerű a lehető legnagyobb nyerési esélyű játékot játszani, hiszen úgy kisebb az esélye a katasztrofális vesztes szériának.)
A módszer matematikailag működik. A gyakorlatban az szab gátat neki, hogy egy kaszinóban általában maximálva van a feltehető tét nagysága, és a minimális tét sem túl alacsony, így elég nagy tőkével kell rendelkezned. Mondjuk a minimális és maximális tét közötti eltérés legyen 2000-szeres, a minimum tét legyen 500 Ft, a maximum tét 1 000 000 Ft. Ekkor belátható, hogy ha kifogsz egy olyan szériát, amiben 11 vesztes menet van egymás után, akkor a tőkéd elúszott, nem tudsz mit feltenni, a következő forgatásra, és ha lenne, akkor sem tehetnéd fel, így nem tudod nyereségesre fordítani a játékmenetet. Márpedig hosszútávon előbb-utóbb jön egy ilyen széria. Lehet, hogy az egész elején van egy milliód, kiveszel a kaszinóból még egy milliót, azt elköltöd, majd jön a vesztes széria, és elúszik a teljes tőkéd. Gyakorlatilag ott vagy, hogy elköltötted azt az egymilliót, ami az induláskor megvolt, és nincs egy vasad sem, újra sem tudod kezdeni az egészet, újra össze kellene gereblyézni egy milliót, hogy tudj játszani.
A kaszinók úgy tudom kimondottan nem tiltják a dolgot, mert alapvetően ez nekik kedvez. Ha egyszer elkezdted ezt játszani, majd összejött a vesztes széria, és elvesztetted a befektetett tőkét, akkor mindenképpen vissza akarod majd nyerni, elkezdesz hazardírozni, vagy pénzé tenni az értéktárgyaidat, csak hogy revansot vegyél. Hosszútávon ők általában ők járnak jól.
Az egyetlen olyan módszer, ami nem dönt téged csődbe az ez:
Eldöntöd, hogy mi az a maximum összeg, ami havi x alkalommal játszva alkalmanként számodra úgy rászánható, hogy nem fog máshonnan hiányozni, nevezzük félretett szórakozási alapnak.
Bármilyen szerencsejátékba teszed, játszási alkalmanként maximum ennyit adsz ki, ha elbukod, nem teszel bele egy fillért sem pluszban, hogy talán visszanyerd, hagyod a fenébe az egészet a következő alkalomig.
Amikor nyersz valamit, azonnal félreteszed belőle a tétedet és csak a plusszal játszol tovább, afelett nem adsz ki semmit. ŰBár legjobb, ha a legkisebb nyereményt is fogod és viszed további kockáztatás nélkül.
Így sosem fogsz a szerencsejáték-függők notórius hibáiba esni, amitől tönkremennek.
Jó pár éve kedvenc kis billiárdos presszómban volt egy játékgép, amin láttam a függők napi szinten kidobott vagyonjait elúszni, jó elrettentő példa volt.
Én kb. hetente egyszer beledobtam egy ezrest, azzal elpörgetgettem, ha semmi és elment, hagytam úgy, ha elkezdett "adni", amint felment 2000 forintra, ki is vettem, a "tét ezrest" el is raktam. Ha tíz percnél többet jojózott 1000-2000 közt, az ezresre visszaesésnél ki is vettem a betett pénzt és hagytam.
Ezzel a módszerrel havonta egyszer-kétszer beütött a Jackpot, ami alkalmilag 20-40.000,- Ft volt. Ilyenkor szedtem is ki és vittem, félretéve belőle előre 1 hónapra a bedobni szánt ezreseket, többit eltankoltam stb.
Na ezzel a módszerrel kb. másfél év alatt a bedobott és visszaszedett tétemen felül kb. 170.000,- Ft pluszt nyertem.
Másfél év alatt véget ért a jólét, lecserélték a masinát. Gondolom "túl jól adott".
:)
Azóta nem nyúltam ilyen géphez. Maradt a lottó. :D
A gond az, hogy nem rendelkezel korlátlan pénzügyi kerettel, így valahol meg kell állnod, ha zsinórban vesztesz - és egy ilyen "rossz" nap megsemmisíti az ÖSSZES többi napi nyereségedet.
Vegyünk egy egyszerű modellt, ahol 1 napra csak 15 forint kereted van (adósággal, mindennel együtt), és 5 a kiinduló tét, így 2 vereség után már meg kell állnod.
Lássuk, hogy oszlanak el így a lehetséges menetek, ha 50% az esély, hogy vesztesz vagy nyersz:
50%ban, 5, nyert-> nyert 5öt.
25%ban, 5 vesztett, 10 nyert -> nyert 5öt.
25%ban: 5 vesztett, 10 vesztett -> vesztett 15öt.
Tehát 3 alkalommal nyertél 5öt, 1 alkalommal vesztettél 15öt. Így a pénzednél vagy.
A csel ugye ott van, hogy a krupié soha nem ad neked pontosan 50% esélyt semmilyen játékban, legalább pár százalékot levon, így te nagy átlagban mindig vesztes játékot játszol.
Ez a szimpla Martingale-módszer. Több kicsi nyerés után egy nagy bukta, ráadásul a kaszinók is védekeznek ellene: 0, 00, tétek limitelve vannak stb. Részletek:
(Mint írtam a nulla, dupla nulla nem érdekes. A módszerben lényegtelen a nyerési esély. Kizárólag a nyereményszorzó számít, az alapján kell a tétet úgy emelni, hogy az esetleges nyeremény fedezze az addigi téteket, és ezen felül adjon valamiféle profitot.)
profit = tét * nyereményszorzó - jelenlegi tét - eddigi tétek összesen
Ebből:
Felteendő tét = (profit + eddigi tétek összesen) / (nyereményszorzó - 1)
Első játékban: (1000 + 0) / 1 = 1000 Ft
Második játékban: (1000 + 1000) / 1 = 2000 Ft
Harmadik játékban: (1000 + 3000) / 1 = 4000 Ft
Negyedik játékban: (1000 + 7000) / 1 = 8000 Ft
Ha a nyereményszorzó mondjuk három (pl. egy sávot vagy egy tucatot játszol meg):
Első játékban: (1000 + 0 ) / (3-1) = 500 Ft
Második játékban (1000 + 500) / 2 = 750 Ft
Harmadik játékban (1000 + 1250) / 2 = 1125 Ft
Negyedik játékban (1000 + 2375) / 2 = 1688 Ft
De még egyszer: a képletben sehol nem szerepel a nyerési esély, mint olyan. Annak maximum ennél a stratégiánál abban van szerepe, hogy mekkora az esélye, hogy 10 vesztes játékot játssz egymás után, de abban viszont annyira markánsan nem szól bele. Pl. ha nem lenne nulla, akkor ez piros vs. fekete esetén 0,000 976 562% lenne. Egy nullával 0,001 275 025%, két nullával 0,001 631 037%. Még két nullával sem egészen a duplájára nő az esélye annak, hogy kifogsz zsinórban 10 vesztes játékot egymás után.
"Na ezzel a módszerrel kb. másfél év alatt a bedobott és visszaszedett tétemen felül kb. 170.000,- Ft pluszt nyertem." - ezt eléggé nehéz elhinni. Szerencsejátékkal ilyen hosszú távon törvényszerűen veszít az ember. Rövid távon lehet nyerni, de hosszú távon kijön a beállított odds. A kocsmai nyerőgépeken ez ráadásul bűn alacsonyra volt beállítva, sokkal lentebb, mint a kaszinókban (általában a törvény által megkövetelt minimumra). Lehet, hogy rosszul volt beállítva a gép, de szerintem ezeken 50% fölötti értéket nem is lehet beállítani, véletlenül sem.
Amit írtál, az kétségkívül igaz, hogy az önfegyelem sokat számít, a közel 50%-on működő rulett és blackjack azért a kaszinók két legnagyobb bevételi forrása, mert mindenki akkor sétál ki, mikor elvesztette a pénzt, amivel bejött, nem tudják, hol kell megállni. De csak önfegyelemmel, higgadt stratégiával nem lehet hosszú távon 50% fölé menni egyetlen szerencsejátékon sem. Pár millióan már megpróbálták...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!