Hogy lehetne ezt megcsinálni? (lent)
van egy x szög a kordináta rrendszerben 0 pontoknál
a kezdőpontja
azt tudom mekkora a szög de azt nem hogy mijen hosszú az a félegyenes amit húztam ezt hogy lehetne kiszámolni?
Mit is szeretnél kiszámolni, észlény?
Mert ebból amit megadtál, semmit nem lehet.
kedves második egy hosszúságot.
egyébként ami bezárja a szöget az a x-tengejre rávetítve a hatos pontnál lenne
de köszi
A félegyenesnek csak egy végpontja van, az pedig az origóban van. Ha a vízszintes tengelyre vetítve a 6-nál van a másik vége, az már nem félegyenes, hanem szakasz ... Máskor pontosabban fogalmazz, akkor fogsz kapni pontos választ, hidd el ...
maci
ha tudod egy x-y koordináta-rendszerben egy szakasz két végpontját, akkor tudsz rajzolni x, és y - tengelyekkel párhuzamosan egy-egy egyenest, a szakasz két végpontján - ebből van egy derékszögű háromszöged
a háromszögnek van ismert oldala a koordinátákból, illetve van egy ismert szöged
trigonometria
jelen esetben
(x=0,y=0), (x=6;y=0), (x=6;y=?)
x-tengelyen fekvő oldala a háromszögnek 6 egység
van egy ismert szöged
vagyis a szög melletti befogód ismert, kell az átfogó hossza, koszinusz függvény cos(ismert szög) = szög melletti befogó (6) / átfogó (keresett szakasz hossza)
a tengely szó meg ly-nal irandó
értettem és okosabb lettem egy helyesírási promlémával is:):)
köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!