Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Hogy lehetne ezt megcsinálni?...

Hogy lehetne ezt megcsinálni? (lent)

Figyelt kérdés

van egy x szög a kordináta rrendszerben 0 pontoknál

a kezdőpontja

azt tudom mekkora a szög de azt nem hogy mijen hosszú az a félegyenes amit húztam ezt hogy lehetne kiszámolni?

2010. ápr. 20. 14:11
 1/7 anonim ***** válasza:
ha jól értem (0;0) a kezdőpontja x-y koordináta-rendszerben egy szakasznak, a kezdőpontja ismert ill ismert az x tengellyel bezárt szöge - legalább még a végpontja kéne a szakasznak (x;y), mivel ugye a félegyenesnek csak egy végpontja van, ami ismert, a másik a végtelen, vagyis a félegyenes maga végtelen hosszúságú
2010. ápr. 20. 14:25
 2/7 anonim ***** válasza:

Mit is szeretnél kiszámolni, észlény?

Mert ebból amit megadtál, semmit nem lehet.

2010. ápr. 20. 14:36
 3/7 A kérdező kommentje:

kedves második egy hosszúságot.

egyébként ami bezárja a szöget az a x-tengejre rávetítve a hatos pontnál lenne

de köszi

2010. ápr. 20. 17:55
 4/7 anonim ***** válasza:

A félegyenesnek csak egy végpontja van, az pedig az origóban van. Ha a vízszintes tengelyre vetítve a 6-nál van a másik vége, az már nem félegyenes, hanem szakasz ... Máskor pontosabban fogalmazz, akkor fogsz kapni pontos választ, hidd el ...

maci

2010. ápr. 21. 17:08
 5/7 anonim ***** válasza:
Mekkora a szög? Vagy csak elvi eredmény kell?
2010. ápr. 21. 19:02
 6/7 anonim ***** válasza:

ha tudod egy x-y koordináta-rendszerben egy szakasz két végpontját, akkor tudsz rajzolni x, és y - tengelyekkel párhuzamosan egy-egy egyenest, a szakasz két végpontján - ebből van egy derékszögű háromszöged

a háromszögnek van ismert oldala a koordinátákból, illetve van egy ismert szöged

trigonometria

jelen esetben

(x=0,y=0), (x=6;y=0), (x=6;y=?)

x-tengelyen fekvő oldala a háromszögnek 6 egység

van egy ismert szöged

vagyis a szög melletti befogód ismert, kell az átfogó hossza, koszinusz függvény cos(ismert szög) = szög melletti befogó (6) / átfogó (keresett szakasz hossza)

a tengely szó meg ly-nal irandó

2010. ápr. 21. 19:24
 7/7 A kérdező kommentje:

értettem és okosabb lettem egy helyesírási promlémával is:):)

köszi

2010. ápr. 21. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!