Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Lehet, hogy nem való nekem az...

Lehet, hogy nem való nekem az orvosi pálya?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok, orvosira szeretnék menni. A tanulás jól megy, az az álmom, hogy orvos legyek.

Keresztapukám orvosigazgató, lyukat beszéltem a hasába, megengedte, hogy bemenjek tegnap egy egyszerű műtétre, ahol egy daganatot eltávolítottak a beteg tüdejéből és becsövezték, szemrebbenés nélkül végignéztem, semmi bajom nem volt, nagyon érdekesnek, izgalmasnak tartottam és remélem, hogy egyszer én is végrehajthatok műtéteket. Utána beszélgettem keresztapukámmal (ő vezette a műtétet), kérdezte, hogy nem voltam-e rosszul, nem szédültem, nem volt hányingerem? De tényleg semmi nem volt, műtét után rögtön tudtam is enni, de szerintem műtét közben is :)

Na most az történt, hogy este olyan hülyeségeket álmodtam, hogy halottak között járkáltam és csöpögött rám a vér, és az egyik hulla szétrobbant..

Szerintetek csak azért nem volt tegnap nappal semmi, mert egyszerűen nem akartam, hogy legyen és sak este jött elő álmomban?

Aki orvos, asszisztens, medikus, akárki, aki volt már műtéteken/ boncoláson, hogy éltétek meg, amikor legelsőnek voltatok? Lehet csak amiatt volt, hogy életemben most voltam először ilyenen?

Először nem akarta megengedni keresztapukám, mondta, hogy ez szabályellenes, nem lehet, de addig beszéltem, amíg belement azzal a feltétellel, hogy azonnal szólok, ha akármi baj van és kimegyek.

2016. júl. 16. 14:49
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Fel kellett valahogyan dolgoznod ezt az élményt... ha nem jön elő többször, akkor sikerült.

Csak szépen, fokozatosan készülj, azt javasolom.

2016. júl. 16. 15:06
 2/3 anonim ***** válasza:
85%

Figyu, az, hogy rosszat álmodtál műtét után, az nem jelent semmit. Az egész procedúra, a vér, a halál, felvágni embereket, nagyon húzós dolog, sokan nehezen szokják meg. Nem lesz ezzel gondod. De, ha mégis, attól, még meg fogod tudni csinálni az egyetemet, és orvos leszel, és gyógyíthatsz anélkül, hogy bárkit fel kellene vágnod, vagy látnál halottakat.

Engem a boncolás nem különösebben hatott meg, valusi gyerek lévén, egy nagyobb kondára való disznót már szétszedtünk, mire egyetemre mentem. Az viszont eléggé megviselt, amikor láttam, ahogy egy fiatal, 30 körüli doktornő boncolt egy pár naposan meghalt újszülöttet. Rémálmaim nem voltak, de az a jelenet örökre megmarad.

2016. júl. 16. 15:09
 3/3 anonim ***** válasza:
78%

Hogy lehet ilyen hülyeségeken agyalni, de komolyan? Az ember néha álmodik hülyeségeket. Én orvosként azt álmodtam valamelyik nap, hogy az egyik felettesem közölte, hogy annyira sötét vagyok a többi rezidenshez képest, hogy kellene még pár műszakot vállalnom pluszba, hogy ragadjon rám valami...

Még se kezdtem el azon gondolkodni, hogy alkalmatlan vagyok a pályára:DDD

2016. júl. 16. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!