Orvosi pálya mellett hogyan lehet valakinek művészi pályafutása is?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy orvosi pálya mellett lehet építeni írói-költői "karriert" is? (Rólam lenne szó, pár tanárom tehetségesnek tartott anno költő-írói pályára is)
Van erre esély? Ha igen, hogyan?
2015. nov. 16. 23:44
1/11 anonim válasza:
A mirigyekről még nem olvastam verset...
Írhatnál az emberi szervezetről.
2/11 anonim válasza:
Nyugisabb ügyeletekben írogatsz. Ez még oké.
De kell egy másik személy, házastárs, személyi titkár, menedzser, akárki, aki kézben tartja a dolgokat, tárgyal folyóiratokkal, kiadókkal, és naponta nyüzsög a nevedben a facebook megfelelő bugyraiban.
Ezek olyan dolgok, amiket meló mellett amúgy sem nagyon lehet hatékonyan csinálni, orvosként meg főleg nem lesz rá időd, szerintem.
3/11 anonim válasza:
Vagy te lehetnél az első, aki a diagnózisokat versbe önti. Csak az tényleg kemény volna.
5/11 anonim válasza:
Én programozói pálya mellett kezdtem el festőit kiépíteni. Ugyan még sosem volt kiállításom és nem nagyon adok el képeket, de így is elmegy az alkotással szinte minden szabadidőm: nagy elszigeteltségben élek és napi 4-5 órákat alszom. Esélyed van rá, persze, de ha még életed során be akarsz ezzel robbanni, akkor vagy nagyon termékenynek kell lenned, vagy kell valaki, aki mindig mögötted áll és segít.
6/11 anonim válasza:
vannak, akik olimpiákat nyernek, miközben orvosként praktizálnak.. szóval pár vers szerintem tuti belefér.
7/11 anonim válasza:
Lénárd Sándor például végzettségét tekintve orvos volt (és tudtommal élete végéig praktizált is), de nagyon jó könyveket írt szerintem, és nem mellesleg a Micimackót is õ fordította le latinra. Amikor Brazíliában letelepedett, onnan volt pénze házat venni, hogy megnyerte a brazil állami televízió zongoraversenyét, szóval sosem lehet tudni, hogy éppenséggel milyen képességednek veszed hasznát, jó dolog sokoldalúnak lenni.
8/11 anonim válasza:
De vannak persze nála híresebb példák is: Csáth Géza, Csehov, vagy éppen sir Arthur Conan Doyle.
9/11 A kérdező kommentje:
És fogorvosi mellett könnyebben lehetne szerintetek?
2016. febr. 10. 09:36
10/11 anonim válasza:
csakis a gégészek írhatnak, a többieknek nem fér bele az idejébe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!