Mennyi a naprendszer várható élettartama?
igen le akartam futtatni egy algoritmust, de kiderült 300 milliárd év lenne.
tehát nem elég erős a hárdver.
vagy keresek egy stabilabb világegyezetemt vagy leegyszerüsitem.
reméltem elég ha csak 5 milliárd év alá megyek. de most akko rlehet hog ynem?
Végigolvashatnád ezeket
Nekem nem tetszik a kérdés, met nem értem, mit értesz alatta. Mi számít neked az "élettartama" végének? Ha nem lesz földi élet? Ha a Nap vörös óriás státuszba ér? Ha a Nap fehér törpe státuszba ér? Ha nem lesz Merkúr, Vénusz, vagy Föld? Mert nagyjából ezek hozhatók fel, viszont ezek időben nagyon is távol állnak egymástól. Még a Nap vörös óriássá válása is évMILLIÁRDOKON át húzódó folyamat. Olyan pedig nem lesz belátható időn belül, hogy "nincs" Naprendszer.
Ha a Nap túl haladta a vörös óriás státuszt, akkor fehér törpe marad úgy 10^15 (1 kvadrillió) év, mire eléri a teljesen hideg fekete törpe státuszt (ez egy feltételezés; az univerzumunk túl fiatal, hogy akár egyetlen csillag elérhette volna eddig ezt a kort).
Igen, lesz egy "ütközés" (vagy inkább összeolvadás - nagyon, nagyon lassú) az Androméda és a Tejút között, de ez minket semmilyen észrevehetó módon nem fog érinteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!