Milyen várható felfedezések illetve tudományos áttörések várhatók a közel jövőben?
Én abban bízom, hogy még megélem, hogy a naprendszerben valahol életet találnak, pl a jupiter holdakon, vagy esetleg a marson egykori életnymokat. Szerintem még az életemben fogunk találni olyan exobolygót lakhatósági zónán bellül, aminek oxigén tartalmú légköre lesz, ami egyértelműen élet jelenlétére utal. Ezeket a felfedezéseket teljesen reálisnak tartom. Optimista esetben a Jupiterholdakról szerves anyagot is tudunk vizsgálni, amiből nagyon sok az élet kialakulására vonatkozó kérdést tudunk megválaszolni. Ugyanakkor nem hiszem, hogy az emberes űrmissziók 20 éven bellül érdemben beindulnának... ennyi idő alatt talán a holdra visszamegyünk, de ezt is kérdésesnek tartom.
Tudom, hogy népszerűtlen leszek ezzel, de az orvostudományban nem igazán számítok sarkalatos áttörésre. Bár egyes ráktípusokban biztosan lesz némi terápiás javulás, biztosan nem lesz "rákgyógyszer", és 50 év múlva is meg fognak halni az emberek hasnyálmirigy és bőrrákban. Nem igazán hiszek a genomika által hajtott "személyre szabott" gyógyászat forradalmában sem.
Adott szaktudományok magas-szintű művelője elzárkózna ilyen választól, ha felelősen gondolkodik (a reklám és üzlet más tészta). Pedig ő aztán ismeri a szakterülete határait, lehetőségeit.
Aztán minél távolabb van valaki egy adott területtől, annál bátrabba nyilatkozik, hiszen semmi felelőssége.
Vélemények, amelyek vágyálmok, és megalapozatlanok, adhatók. Az boldogít, ha tudod, miket gondolok? Érdemi információt nem kaphatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!