Hogyan osszak fel egy körvonalat körzővel 10 egyenlő ívre?
Figyelt kérdés
2010. ápr. 9. 15:14
1/12 anonim válasza:
van egy sima körvonalad az az egy kör részlete úgy találómra? tehát nem egy meghatározott szöget bezáró ugye?
2/12 A kérdező kommentje:
Egy teljes, 360 fokos körvonalam van, azt kéne 36 fokos egységekre felosztanom, és nem találom a szögmérőt...:)
2010. ápr. 9. 15:24
3/12 anonim válasza:
hm, ez a feladat, vagy csak tényleg annyi, hogy nem találod a szögmérődet?
mert 36fokot nem biztos, hogy lehet csak körzővel előállítani. 60fokot lehet és így annak a többszörösét illetve fordítva.
4/12 A kérdező kommentje:
Ez a feladat: a kört felosztani egy 36 fokos, 72 fokos, 108 fokos, 144 fokos cikkelyre.
2010. ápr. 9. 15:35
5/12 anonim válasza:
és az is benne van, hogy csak körzős és vonalzót használhatsz? mert ha igen, akkor nyilván van megoldás rá.
6/12 A kérdező kommentje:
Bocsánat, hogy nem válaszoltam, de közben rájöttem a megoldásra! :D
Azért köszönöm szépen a segítséget!:)
2010. ápr. 9. 15:43
8/12 A kérdező kommentje:
:D
Elkezdtem egy szabályos ötszög szerkesztését - így megkaptam az 5 egyenlő körívet, már csak el kellett felezni őket.
2010. ápr. 9. 15:51
10/12 A kérdező kommentje:
:) Köszönöm! :)
2010. ápr. 9. 15:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!