A jelenlegi tudomány ellentmondásos, alkalmatlan a céljára? Miért mond ki elméleteket?
Figyelt kérdés
Az energiamegmaradás elmélete pl. teljesen ellentmond annak, hogy a nagy bumm-kor egy csomó anyag (energia) robbant bele a létezésbe (ami azelőtt nem is volt) egy gömb formában. Arról nem is beszélve, hogy akkora lett volna a tömege egy gombostűnyi területen hogy magába roskadt volna és eltűnt volna egy fekete lyukban visszamenve a semmibe. Hogyan mondhat ekkora h. séget, ami full ellentmondásos a mai fizikai törvényekkel, jelenségekkel? Meg a kvarkok is, megjelennek a semmiből egy trilliárdod trilliárdod másodpercre majd eltűnnek, ez is ellentmond az állításnak. A tudomány a bizonyított dolgokat mondja ki (elméletben!), tehát ami biztos, és úgy van, de én azt látom, hogy tele van egy csomó ingoványos talajjal, ami bizonytalan, ellentmondásos, ill. elmélet, vélemény. Az meg már az Ezotéria kategória, megbízhatatlan. És akkor még a pszichológia (lélektan) tudományágról nem is beszéltünk, amit a tudomány önálló tudományos ágnak tűntet fel, pedig csak egy áltudomány, mert lehetetlen objektív mércét fölállítani. Mikor fog megváltozni a tudomány egy logikus, megbízható és leellenőrizhető entitássá válni? Mert így az emberiségnek egy rossz entitás mutat irányt, ami marha nagy ellentmondásokba vezetheti. Én pl. minden kvark meg stb. jelenséget a paradoxonok kategóriájába sorolnám, tehát kutatás alatt. Amíg egy dologról hiányzik x. információ, miért mond ki elméleteket biztosra? Mert az emberek szerint a tudomány megbízható, és tényként kezelik minden szegletét.2016. ápr. 28. 14:33
11/15 Wadmalac válasza:
Lepontozó művészek megint csak klikkelgetni tudnak, érvelni nem.
Nem akarok "ezek a mai fiatalok" morgást leművelni, de úgy veszem észre, rengetegen kifejlesztették magukban a mai diákokból ezt a "hülye a tudomány, akkor minek tanuljam" filozófiát.
12/15 A kérdező kommentje:
Sajnos elment a kedvem a vitatkozástól. Érvelnék, de minek. De én úgy gondolom, hogy eléggé biztosak pl...na mind1. Egy ember úgysem fogja megváltoztatni a Tudományt a saját ízlésére.
2016. ápr. 30. 21:14
13/15 A kérdező kommentje:
Senkit sem pontoztam le.
2016. ápr. 30. 21:14
14/15 A kérdező kommentje:
De amúgy (szerimtem) elég nagy butaság a pontokat nézni, minek. Úgy sem jár utána értékpapír a GYIK-ről! :)
2016. ápr. 30. 21:15
15/15 Wadmalac válasza:
Nem érdekel, mennyi pontot kapok, ez nem verseny. De jól fel lehet mérni a pontozási reakciókból a színvonalat.
Azt mondod, belefáradtál, nem érvelsz többet. Elárulom, egy érved nem volt, csak megalapozatlan véleményed.
Ha olvastál volna valaha is tudománytörténelmet, magadtól is tudnád, hogy nincs igazad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!