Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Sűrített levegős meghajtással...

Sűrített levegős meghajtással miért lehet magasabb fordulatszámot elérni, mint elektromos meghajtással?

Figyelt kérdés
Az igazán nagy fordulatszámon működő dolgok szinte kivétel nélkül levegős meghajtással működnek (pl. fogorvosi fúró, de akár az autók turboja is ide sorolható). Miért használják a levegős meghajtást a nagy fordulatszámon működő dolgok működtetésére?
2016. febr. 9. 10:29
1 2
 11/17 Wadmalac ***** válasza:

Namazbeg, száz év késéssel feltaláltam a Barlow-kereket. :D

Éljen a spanyolviasz. :D

2016. febr. 9. 14:08
 12/17 A kérdező kommentje:
Nincs ezzel semmi baj, én az ajtókilincset találtam fel nemrég. Teljesen magamtól! Az ominózus eset szilveszter éjjelén történt, úgy nagyjából hajnali fél 2 és 5 óra között, és ... :D
2016. febr. 9. 14:20
 13/17 Wadmalac ***** válasza:

Viszont szerintem, ha nem is én találtam fel, működne nagyon nagy fordulatú villanymotorként.

Csak nagyon nagy áramerősség kéne.

2016. febr. 9. 14:28
 14/17 anonim ***** válasza:
Léteznek nagyon-nagy fordulatszámú elektromos motorok, csak nagyon drágák. Nagyon sok polusú mágneses térrel, elég speciális kialakítással elérhetőek. Ezeket kísérleti berendezésekben szokták használni, ahol nagyon fontos a fordulatszám stabilitás (abban valamivel jobbak a sűrített levegős motoroknál) de ezeknél az ár és a veszteségek nem számítanak. És ezen kívül amit az előttem szólók leírtak, egyszerűbb megcsinálni.
2016. febr. 9. 15:59
 15/17 Wadmalac ***** válasza:
100%
Laborcentrifugák olyanokat használnak, amilyet az előző hozzászóló írt. Van is áruk. :D
2016. febr. 10. 08:06
 16/17 anonim ***** válasza:
Nem csak az UC-kre gondoltam halom más laboreszközben vannak ilyenek.
2016. febr. 10. 08:41
 17/17 Trafó1 ***** válasza:
Marógépek motorjai is hasonlóak.
2016. febr. 10. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!