Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Feltetlenul ossze kell olvaszt...

Feltetlenul ossze kell olvasztani a kalium nitratot a cukorral? Vagy eleg ha mind a kettot por alakban osszekeverjuk es por alakban belepreseljuk a raketa testbe? (Konyhai cukrot hasznalnek)

Figyelt kérdés

Eppen kezdo vagyok a cukros raketak teren.

KNSU hajtoanyagot csinalnek. Az arany az 65:35 lenne.

2016. febr. 8. 10:49
1 2
 11/15 EagleHUN ***** válasza:
Ja igen. Ha mégis összeolvasztanád a két anyagot, szólj előtte hogy biztos ne legyek ott! Szóval szerintem ne nagyon melengesd. :)
2016. febr. 17. 20:37
 12/15 Wadmalac ***** válasza:
82%
A nedves összetömörítés, majd levegőn kiszárítás a legjobb módszer, semmi melegítést nem ajánlok én sem.
2016. febr. 19. 08:01
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem a tömbösítés azt eredményezné, hogy csak felületen tud égni, szóval a robbanás nem valószínű. De ez csak vélemény, nem mondom, hogy vidáman mellé állnék begyújtáskor."

Azért van benne a kálium nitrát hogy ne csak a felületen égjen.

A hő hatására a kálium nitrát felbomlik és oxigén keletkezik amivel táplálja az égést.

2016. febr. 26. 18:36
 14/15 Wadmalac ***** válasza:
Igaz, viszont attól még az égésnek kell a szabad légtérfogat, szóval továbbra is felületen fog érvényesülni. Kivétel ahol olyan gyors a láncreakció, hogy az egész szilárd anyagon végigfut mielőtt a gáztágulás létrejöhetne. Ezt hívják falun robbanásnak. :)
2016. febr. 29. 07:57
 15/15 anonim ***** válasza:
az a baj ha ezt a keveréket akarod olvasztani, hogy a cukor olvadáspontja és a keverék gyulladáspontja között nem sok van, vagyis főzés közben kigyulladhat, úgyhogy elektromos főzőlapon csináld ha olvasztod. Nekem nincs, úgyhogy tűz fölött csináltam de porcukorral, ami biztonságosabb de így is volt egyszer hogy az egész felgyulladt és a kezemre ment egy kicsi és volt ott egy szép nagy hólyag.
2016. ápr. 8. 23:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!