Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » A tele pakolt hűtőszekrény...

Advance kérdése:

A tele pakolt hűtőszekrény valóban kevesebbet fogyaszt? Miért?

Figyelt kérdés

2016. jan. 24. 16:30
1 2 3 4
 11/31 Wadmalac ***** válasza:
46%
Tele kell pakolni jégakkukkal és csak akkor kivenni, ha kell a hely. :)
2016. jan. 26. 09:50
 12/31 anonim ***** válasza:
63%
Szeretem Vadmalac válaszait, de ezúttal kis kiigazítást eszközölnék. Az valóban igaz, hogy a hűtőszekrény a "nagyobb tömeg kisebb hőveszteség" elv mentén haladva fogyaszt a legkevesebbet. Fagyasztószekrény esetében azonban a nagyobb hőmérsékleti különbség miatt minél nagyobb a tömeg, annál nagyobb a konvekciós veszteség is.
2016. jan. 27. 09:23
 13/31 Wadmalac ***** válasza:

Hmmm, lehet, nem tudom, de szerintem a nagyobb tömeg nem jelent nagyobb hőleadási felületet is egyben, sőt, esetenként (persze ehhez meglehetősen "tömbösített" tárolás kell) a felület/tömeg arány a tömeg növelésével csökkenhet is.

Meg hát ugyebár a konvekciós hőátadás csupán a nyitott hűtő állapotban jelenthet igazán jelentős hozzájárulást, miután rácsuktuk az ajtót, a belső légáramlás 100%-os hatásfoka esetén is csupán a bent ragadt levegő minimális hőkapacitását tudja telepuffantani.

Remélem ugyanarra gondoltunk a konvekció terén.

2016. jan. 27. 10:04
 14/31 anonim ***** válasza:
0%

Miquel, Wadmalac, ti kis gyerekek vagytok, akik azt hiszi egy tündér rakja tele a hűtőt.

Ez egy gyakorlati kérdés volt, bár kétlem, hogy a saját válaszaitokat értenétek, de egymás válaszát tuti nem.

2016. jan. 27. 11:10
 15/31 Wadmalac ***** válasza:
100%

#14: ez egy rettenetesen effektív hozzászólás volt. Gratulálok hozzá. Sok sikered lesz még az oldalon a kishülyékmajdénmegmondomanemjót stílusú reakciókkal.

Ha vitaképes hozzászólásod van, fejtsd ki, ha nincs, ne floodolj.

2016. jan. 27. 12:39
 16/31 anonim ***** válasza:
37%

vitaképes hozzászólás:

Kifejtenétek:

"Tele kell pakolni jégakkukkal"

"nagyobb tömeg kisebb hőveszteség"

2016. jan. 27. 13:17
 17/31 Wadmalac ***** válasza:
100%

"Tele kell pakolni jégakkukkal"

Egyrészt ezt poénból írtam, ha nem tűnt volna fel, másrészt meg arra utalt, hogy ha sok tömeg van bent, amit csak hőn tartunk, nem vesszük ki és rakunk be új meleget, akkor az a térfogat nagy részét elfoglalva marha kis mennyiségű kicserélődő meleg levegőnek, tehát veszteségnek hagy helyet az ajtónyitogatáskor. Csak persze akkor a hűtőt állatira nem tudom arra használni, amire való. Ezért volt vicc. Ha nem esett le, te bajod.

"nagyobb tömeg kisebb hőveszteség"

Én értettem, hogy a nagyobb hőtehetetlenségről van szó, ha neked nem esett le, te bajod.

Az meg már az első kommenteknél kiderült, hogy az eredeti kérdésre a válasz, akármennyire nem tűnik tudományosnak, hogy "vagy igen, vagy nem, a körülményektől függ".

A többi már csak ezen körülményeknek a vesézgetése, az eredeti kérdést nem befolyásolva, az meg van válaszolva.

Ha nem esett le, te bajod.

:)

2016. jan. 27. 14:30
 18/31 anonim ***** válasza:
0%
Ja, bocs, akkor köszönöm a válaszokat, már nem hiába keltetek fel, vagyis, ha be se dugjuk a hűtőt, akkor fogyaszt a legkevesebbet, köszönjük
2016. jan. 27. 14:42
 19/31 Wadmalac ***** válasza:
73%

"ha be se dugjuk a hűtőt, akkor fogyaszt a legkevesebbet, köszönjük"

Ennél jobb választ a büdös életben erre a kérdésre nem fogsz kapni, mert minden más esetben ezernyi paraméteren múlik, hogy széna vagy szalma.

2016. jan. 27. 15:04
 20/31 anonim ***** válasza:
26%

akkor Miquel barátoddal ti is csak kínotokba írkáltok ide.

Csak ezt a hűtős dolgot már láttam "tudományos" műsorban hasonló hülyeségekkel, és tudod, van akinek számít pár forint is és átverhető.

2016. jan. 27. 15:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!