Mivel foglalkozik a hiper-geometria? És mit jelent a "dim la.3" kifejezés?
"Több mint 3 dimenziós geometria."
Illetve ezt ki tudnád fejteni bővebben?
Te vagy az, aki a múltkor megkérdezett valamit a Lie-csoportokkal kapcsolatban? http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__alkalmazott-tudoma..
Belekezdtem hosszas fejtegetésbe az 5. válaszomban, közben pedig nem is értesz a csoportelmélethez.
Most ezt kihagyom. Miért kaladozol így a wikipédia matematikai cikkei között? Ezeket egyetemen tanulja meg az ember, nem wikiről.
De az idézett mondatomat szívesen kifejtem bővebben.
A több mint 3 dmenziós geometria azt jelenti, hogy 4-től egészen a megszámlálható végtelenig terjedhet a dimenziók száma.
Eltaláltad, én vagyok az. Azért nézegetem és teszek fel róla kérdéseket, mert érdekel a téma. Van választásom, hogy ostoba számítógépes játékokkal játszak, vagy menjek le bandázni, vagy nézzek matekból ezt-azt, ami érdekel. Én az utóbbit választottam. Nem kell kifejtened, elég ha egy rövid mondatban elmondod.
Sajnos még mindig nem tudom mi az a "dim la.3" kifejezés. A válasz elég csak egy rövid mondatban.
Semmit, ez egy igénytelen szócikk, látva a két sorral alatta, a felsorolás közepére behányt másik zárójeles megjegyzést.
Gondolom egy angol nyelvű jegyzetből sikerült odamásolni, és "dimension larger than 3"-t jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!