Akik jók elektrofizikából, adnának egy kielégítő választ?

> „Akik jók elektrofizikából, adnának egy kielégítő választ?”
Mi számít kielégítőnek, illetve pontosan milyen értelemben akarsz kielégülni? (Ok, bocs, a perverz hajlamaimat most itt berekesztem.)
> „Szóval, van 1 elektromágnes, amely 40cm es sugarú körben mágneses mezőt hoz létre maga körül…”
Nincs. A mágneses mezőt nehéz leárnyékolni, olyan nincs, hogy maga körül 'pontosan' 40 cm sugarú körben hozzon létre mágneses mezőt (illetve legfeljebb akkor, ha valami 40 cm belső sugarú fémdobozban van).
> „e mező ereje egyenlő nagyságú/frekvenciájú az agy alvás közben kibocsájtott elektromágneses hullámaival.”
Ez elképzelhető, de akkor nem mágneses, hanem elektromágneses mező van körülötte, ami minden irányban távolodik, tehát ez egy sugárzás lesz.
> „Ha ez este a fejem közelében van, könnybben elalszom ha be van kapcsolva, vagy ilyen hatása abszolút-nincs, és csak placebo?”
Igen. (Mondjuk én biztos nehezebben aludnék el mellette, mert nem hagyna nyugodni a gondolat, hogy mi a fenének kell ilyen egyáltalán a világba, de ez az én bajom.)
> „Van mögötte tudomány?”
Nyilván, az minden mögött van. Ha más nem annyi, hogy az alkatrészeit összeillesztették valahogy…
> „Bár nem vagyok fizikus, de szerintem vagy működik vagy nem, nem pedig nem működik és 90 nap múlva igen.”
Hát… Régen a СОКОЛ rádiónak is kellett pár perc, amíg bemelegedett, szóval hogy ennek is kell bejáródási idő, az még nem feltétlenül kizáró indok. Mondjuk a 3 hónapot én is soknak érezném, annyi idő alatt az erdőben is hozzászoknék az alváshoz akár sátor nélkül is, nem hogy mágneses izével.
A többit nem tudom, az már inkább biosz. A mennyire "erős" kérdésre van egy körülbelüli tippen, hogy nagyon gyenge.

Azért van 90 napos tréning idő hogy ne vidd vissza a terméket mert akkor nekik kötelező lenne visszavinni.
Van elismert tanulmány arról hogy van pozitív hatása?
És arra hogy nem káros?
Ne kell beugrani minden hülyeségnek...

"PEMF Pulsed electro-magnetic frequency."
Vagyis pulzáló mágnesterápia/biorezonancia.
Amit a TV-shopban, házaló ügynöknél, ezoterikus/csodaeszközöket árusító webáruházban kapsz. Ezen eszközöket, hogy forgalomba hozhassák, a mágneses térerejük nem lépheti túl a egészségügyi határértéket - így vajmi kevés hatása van. Ráadásul ezek mögött nincsenek komoly kettős vakteszttel megtámogatott, reprodukált, klinikai kísérletek csak amolyan "felvesszük az agyhullámaidat oszt' visszajátszuk aztán meggyógyulsz azonnal minden bajodból"-marketingblabla.
Kis olvasnivaló/néznivaló:
* [link]
* [link]
* [link]
* [link]
Vannak valóban működő/kutatás alatt álló megoldások - csontrepedés, migrén illetve depresszió kezelésére - de azok rendesen dokumentáltak.

"És ez működne? "
A '80-as évek végén, '90-es évek elején - amikor sok féle sarlatánság beáramlott hazánkba - megjelent az agykontroll is.
A fő lényege az, hogy az ember elvileg - megfelelő tréning mellett - képes befolyásolnia agyának működését (ami az agykéregen mérhető agyhullámok reprezentálni), úgy hogy az visszahasson szervezetére (ami némileg igaz, de nem kell túlzásokba esni), illetve - és most jön a sarlatánság része - képes pusztán koncentrálással befolyásolni környezetét.
Ez a készülék az agykontroll szellemiségében az agykérgen mérhető elektromos jelet figyeli és alfa agyhullám jelenléte esetén jelez, ezzel elvileg "elősegítve" az alfa - félálomszerű révületben levő - állapotba jutást. Gyakorlatban ez persze nem egyértelmű.
Te viszont kedves kérdező aludni akarsz, nem relaxálni. Ha alvászavarban szenvedsz akkor keress fel vele egy orvost: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!