Hogyan készítsek házilag sósavat?
Figyelt kérdés
#sósav-házilag
2015. okt. 29. 08:48
1/5 anonim válasza:
Egyszerűbb ugyan, ha veszel a boltban, de ha mindenképpen házilag akarod elkészíteni, akkor NaCl-ra (kősó, asztali só) t9mény kénsavat kell önteni megfelelő laboratóriumi üvegeszközök segítségével és a keletkező sósavgázt vízben el kell nyeletni.
2/5 anonim válasza:
A következő kérdése az lesz, hogy mindehhez hogyan készítsen kénsavat.
3/5 hollófernyiges válasza:
Ahogyan az első írta, a Tescóban is tudsz venni valószínűleg töményebb sósavat, mint amit házilag tudsz produkálni, a vécétisztítós részlegben.
4/5 anonim válasza:
Mindenkinek van házi sósav gyára, ami gyomorsavat készít.
Némi koplalás után után, nem túl kellemes eljárással ki lehet bocsájtani egy kis gyomorsavat. Ez kb. 0,1 normál sósav, és emésztő enzimek (pepszin) keveréke.
5/5 anonim válasza:
A "házilag" is tág fogalom. Egy 47 négyzetméteres panel konyhájában reménytelen, de egy kertes ház mögött megbúvó jó kis műhely más. Sóoldat diafragmás elektrolízisét az utóbbiban meg lehetne oldani, sok-sok kreativitással, de nem érdemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!