Lehetséges lehet egy a sci-fi filmekben látott fegyvert létrehozni amely fénynyalábot lő ki vagy energiát?
A gömbvillámokra már többféle teória van, de egyiket sem bizonyították igazán. Valami van az biztos, több hiteles felvétel is van róluk. De még az sem biztos hogy minden esetben ugyan azt a természeti jelenséget észlelik, lehet több különböző jelenségnek is egymáshoz nagyon hasonló eredménye. Az a baj hogy ritka és véletlenszerűen jelentkező eseményeket nagyon nehéz majdnem lehetetlen vizsgálni.
Szerintem a leghihetőbb és az esetleírásoknak leg megfeleltethetőbb a mikrohullámú teória.
Azaz hogy 2 vagy több erős mikrohullámú sugárzás olyan kapcsolatba lép egymással (konvergál) ahol az erősítési pontokon felizzíthat levegőt elolvaszthat tárgyakat.
A következő okokból tartom valószínűnek ezt a teóriát:
- A mikrohullámok létrejöhetnek villámlástól is, de akár földmozgás is generálhat, és az ember is szórja minden felé.
- Mivel a tömör fémeket kivéve mindenen átmegy a mikrohullám így a gömbvillám is ilyen tulajdonságú lesz. (legtöbbször üvegen falon fán égette át magát, fémről még nem halottam sehol, arról viszont igen hogy drót mentén haladt)
- A mikrohullámú sugárzás gömb alakban terjed a forrásától, ám két gömbnek mindig jól meghatározhatóak az érintkezési pontjai és ezek a pontok a "gömbhélyak" továbbhaladásával egyenes vonalban és gyorsan mozognak a térben. (Akárcsak a gömbvillám)
- Egy harmadik frisebb több energiát tartalmazó gömbhély bekapcsolódásával (ha újabb villámlás történt a közelben) egy újabb ilyen érintkezési pontsor alakul ki, csak más irányba. Azaz a jelenség hirtelen irányt válthat és új erőre kaphat. (Akárcsak a gömbvillám.)
Igen az tény hogy a gömbvillám létezik, ezek szerint ha ismernénk keletkezésének körülményeit akkor azt le lehetne utánozni. Ahogy itt is írják érintése elektromos áramütéshez hasonlítható [link]
mivel mozog is így ha a mozgását befolyásoló körülményeket is ismernénk akár irányítani is lehetne. Mivel sok mindent nem tudunk róla így gondolom ez is még a jövőben fog csak kiderülni... nos én valami hasonlóra gondoltam ami képes kis gömbvillámokat kilövellni...
Egyébként az sem lehetetlen, hogy vezeték nélkül tudjon elektromosan sokkolni egy fegyver, ehhez mint már megemlítették a levegőt kell ionizálni, ekkor plazma jön létre és kialakulhat egy vezető csatorna.
Nem csak röntgensugarakkal lehet ezt elérni, hanem (azt hiszem) UV lézerrel is.
Azaz 1 vagy 2 ilyen lézersugár csatornát hoz létre az áram számára, ami mögé meg csak egy sokkoló kell a nagyfeszültség előállítására.
persze a gyakorlatban ez sem ilyen egyszerű lenne, a nagy energiasűrűségek miatt hordozható ez sem lenne egy darabig...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!