Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Mi az a kérdés amire nem...

Mi az a kérdés amire nem tudtok válaszolni?

Figyelt kérdés
Most ne hülyeségeket amit csak úgy jön hanme amire hosszú gobdolkodás után sincs válasz
2010. márc. 9. 14:31
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Miért csuklunk?

Mekkora a világegyetem?

Hányt sört tudok max. meginni, hogy ne kerüljek detoxba?

2010. márc. 9. 14:44
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha valaki azt kérdezné, hogy hogyan lehet hegy nélkül völgyet csinálni, arra bizony még a jóistenke sem tudna válaszolni!
2010. márc. 9. 14:44
 3/17 anonim ***** válasza:
Arra,hogy miért írják ezen az oldalon azt,hogy NŐL.Miért nől,nem nől,és ilyen paraszt szóhasználatok.Engem nagyon idegesít.
2010. márc. 9. 14:46
 4/17 anonim ***** válasza:

léteznek e olyan dolgok aminek az az ismertető jegye, hogy érzékelhetetlen. Pl.: Isten, Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvú, Repülő Spagetti Szörny stb...

Mi van az univerzum határain kívül? : )

2010. márc. 9. 17:33
 5/17 A kérdező kommentje:
Wow köszönöm ezek jók de 1-2 re tudom a választ. Köszi. még jöhet ám sok-sok
2010. márc. 9. 17:56
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Hol van az általunk tapasztalt és anyagként definiált dolgok határa? Úgy értem mi különbözteti meg az "anyagot" a "nem anyagtól"? Ha létezik a kvantumfluktuáció, akkor vajon egy foton felszíne,vagy egy kvark hogyan halad benne, hol vannak a határai? Miért nincs antigravitáció, vagy miért nincs a gravitonnak antirészecskéje?

Miért szerveződik az élettelen anyag élővé? Ha egy sejt képes energiát előállítani saját felhasználására (Szent-Györgyi - Krebs ciklus), akkor miért nem képes örökké létezni?

Milyen a fény valódi természete (hol hullám, hol részecske, hol meg egyik sem)?

Igen frusztrált ember vagyok... :S ;)

2010. márc. 9. 18:33
 7/17 anonim ***** válasza:
18:33 én néhányra tudom a válaszokat, egy-kettőre pedig most készítik az elméleteket az okosok:D
2010. márc. 9. 18:41
 8/17 anonim ***** válasza:
Hallgatlak! ;)
2010. márc. 9. 18:56
 9/17 anonim ***** válasza:

Az anyag és energia közt nincs határ, mivel felépíthetőek egymásból így nincs is érdemi különbség közöttük. A sejt felhasználja azt az energiát és élete során oxidálódik, ezért pusztul el.

(hadd mondjak magamnak ellent és nézzetek hülyének de megosztom mert baromi érdekes:

[link] )

orokké azért nem mert a világegyeteümnk így vagy úgy de "elpusztul", a fényes kérdésed meg picit nonszensz mivel direkte írjuk le a foton hullámrészecskének.

2010. márc. 9. 19:19
 10/17 anonim ***** válasza:

Különböző enzim rendszerek képesek kijavítani ezt a hibát. Ha nem így lenne, hamarabb elpusztulnánk, minthogy "eloxidálódhatnánk"... Ezt így pongyolának, és lényeg nélkülinek érzem.

Az anyag és az energia között lényegi különbség van. A kedves válaszoló figyelmébe ajánlom, hogy ő például nem egy fénysebességgel haladó, nyugalmi tömeg nélküli részecskékből felépülő fénygömb, hanem anyagi természetű. Ez sem stimmel...

A fény a kvantum elméletben hol hullám, hol részecske. Sőt, olvastam egy relevánst tanulmányt a FERMILAB publikálta, hogy van olyan tulajdonsága, amit egyik jellemzővel sem tudunk leírni megfelelő képen.

De azért jó próbálkozás volt... :D:D:D

2010. márc. 9. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!