Mi az a kérdés amire nem tudtok válaszolni?
Miért csuklunk?
Mekkora a világegyetem?
Hányt sört tudok max. meginni, hogy ne kerüljek detoxba?
léteznek e olyan dolgok aminek az az ismertető jegye, hogy érzékelhetetlen. Pl.: Isten, Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvú, Repülő Spagetti Szörny stb...
Mi van az univerzum határain kívül? : )
Hol van az általunk tapasztalt és anyagként definiált dolgok határa? Úgy értem mi különbözteti meg az "anyagot" a "nem anyagtól"? Ha létezik a kvantumfluktuáció, akkor vajon egy foton felszíne,vagy egy kvark hogyan halad benne, hol vannak a határai? Miért nincs antigravitáció, vagy miért nincs a gravitonnak antirészecskéje?
Miért szerveződik az élettelen anyag élővé? Ha egy sejt képes energiát előállítani saját felhasználására (Szent-Györgyi - Krebs ciklus), akkor miért nem képes örökké létezni?
Milyen a fény valódi természete (hol hullám, hol részecske, hol meg egyik sem)?
Igen frusztrált ember vagyok... :S ;)
Az anyag és energia közt nincs határ, mivel felépíthetőek egymásból így nincs is érdemi különbség közöttük. A sejt felhasználja azt az energiát és élete során oxidálódik, ezért pusztul el.
(hadd mondjak magamnak ellent és nézzetek hülyének de megosztom mert baromi érdekes:
[link] )
orokké azért nem mert a világegyeteümnk így vagy úgy de "elpusztul", a fényes kérdésed meg picit nonszensz mivel direkte írjuk le a foton hullámrészecskének.
Különböző enzim rendszerek képesek kijavítani ezt a hibát. Ha nem így lenne, hamarabb elpusztulnánk, minthogy "eloxidálódhatnánk"... Ezt így pongyolának, és lényeg nélkülinek érzem.
Az anyag és az energia között lényegi különbség van. A kedves válaszoló figyelmébe ajánlom, hogy ő például nem egy fénysebességgel haladó, nyugalmi tömeg nélküli részecskékből felépülő fénygömb, hanem anyagi természetű. Ez sem stimmel...
A fény a kvantum elméletben hol hullám, hol részecske. Sőt, olvastam egy relevánst tanulmányt a FERMILAB publikálta, hogy van olyan tulajdonsága, amit egyik jellemzővel sem tudunk leírni megfelelő képen.
De azért jó próbálkozás volt... :D:D:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!