230/400 villanymotornak mi lehet a baja?
Figyelt kérdés
adott egy ilyen motor sajnos nincs rajta tábla hogy hány watt-os viszont a méretéből egy olyan 2 KW körüli lehet, bekötöttem csillagba egy kondival de csak remeg a tengely nem forog, ez mitől lehet? a másik amit nem értek hogy rámértem OHM merővel és mindegyik tekercsnél 0 lett az eredmény az jó? (persze leszedtem minden csatlakozott róla)2015. aug. 13. 17:12
1/5 Wadmalac válasza:
"bekötöttem csillagba egy kondival"
Na EZT részletezd, mert itt lesz a baj.
2/5 A kérdező kommentje:
Hello, nos bekötöttem csillagba egy kondival, itt kötöttem el az első hibát mivel elnéztem és a kondi csak 10 mikros volt, rákötöttem azóta egy 40 mikrosat azzal elindul megy szépen, deltába is meg csillagba is csak úgy hallatom hogy deltában nem tesz jót neki így, igaz ez? illetve kW-ként 70 mikronos kondi kell? viszont van egy nagy gondom ezzel a motorral hogy nincs rajta adattábla és nem tudom hogy tudhatnám meg hány KW-os...
2015. aug. 15. 08:05
3/5 Wadmalac válasza:
Hát ez a rész már villamosmérnököt vagy minimum motorjavítót kíván.
4/5 anonim válasza:
Miként Wadmalac kérdezte, mi az, hogy bekötöttem csillagba egy kondival? Erre nem válaszoltál, csak megismételted. Hová kötötted a kondit? 3 fázisra kötötted vagy egyre? Műszaki ember rajzból ért…
Egy fázison működő motor segédfázisnak használt tekercséhez kelll kW-onként kb 70 mikrofarádos kondenzátor.
5/5 A kérdező kommentje:
Nos a bekötés mint kiderült jó volt a 6 kiállásból 3 at összekötöttem a fen maradókra kötöttem a fázist a nullát és a kondít a két szélsöre, csak mivel nem volt rajta tábla így sajna nem tudtam mekkora kondi kell és kicsivel próbálkoztam, rátettem egy 40 es kondít gyönyörűen megy persze nem olyan erős mint vártam... :(
2015. aug. 22. 19:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!