Matematikából legnagyobb gyengeségem az egyszerűsítések, és a trigonometrikus azonosságok alkalmazása. Hogyan tudnám ezt fejleszteni?
Van itt sok ilyen kidolgozott feladat:
Sajnos egy részük nem érhető el, de keress olyat ami elérhető, vagy kérdezz konkrétabban.
Törtek egyszerűsítéséhez van egy videó is:
Szerintem érdemes középszintű érettségi feladatokat oldanod.
1. Oktatás.hu
Itt látod, hogy a középszintű érettségin (vagy az emeltem) mekkora szerepe van az említett témaköröknek.
2. A Studium Generale-on pedig témakörök szerint kereshetsz feladatokat.
Ezek típusfeladatok, ennél többre nem lesz szükséged az érettségin, de kérlek ne ítéld meg ez alapján a matematikát, mert valójában sokkal szebb ennél.
Kicsit konkrétabban:
Az "egyszerűsítések" miatt nem kell aggódnod, kis gyakorlással bele fogsz jönni :)
Ha trigonometriával problémáid vannak, akkor szerintem nem teljesen érted az alapjait.
Szerintem nézd át:
Függvény definíciója, függvényelemzés
Hasonlóság, egyesszögek szögfüggvényei
Kiterjesztés
Egységkör és függvény kapcsolata
(Én mindig az egységkört nézem először, mert szépen adódik a definíciókból egy csomó azonosság)
Innentől nem tudom meddig jutottatok...
Ha nem értesz valamit a belinkelt feladatokból, akkor szívesen válaszolok. Csak arra kérlek, hogy ne használj képletet a nélkül, hogy átgondolnád az alapját és mindig gondold át, hogy mit miért csinálsz, mert így jóval egyszerűbb lesz. Sok szerencsét :)
Ja OK, misunderstood.
Sok sikert :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!