Mi lesz, ha tovább tágul a tér? Meg lehet állítani?
"Én arra tippelek, hogy nem fogják bírni az atomok és még azok is kisebb darabkákra fognak szakadni és minden anyag eltűnik minden emberrel együtt."
Ezek szerint teljesen hamis kép él benned a téridő (és nem csupán a tér) tágulásáról. Az atomok nem fognak szétszakadni, mert őket összetartja a gravitációnál 40 nagyságrenddel erősebb elektromágneses kölcsönhatás. A világegyetem azért tágul, mert a gravitáció nem más, mint a téridő görbülete, és mivel maga a téridő az, ami tágul, ezért a Világegyetem is tágul.
Van tobb elmelet a Vilagegyetem vegerol, ez az egyik. Van aki azt allitja, hogy a ter gyorsulva tagul, es hogy ezt idovel nem fogja tudni kompenzalni a 4 jelenleg ismert kolcsonhatas.
Ez jelenleg egy elmelet, semmi nem tamasztja ala. Es aki ezt allitja, az is trillioevekre teszi ezt a hatast.
Ennel sokkal kevesebb idon belul a Nap elparologtatja a Foldrol az osszes vizet, vegul felperzseli a Naprendszer belso reszet, es vegul o maga is vagy kihul vagy felrobban. Szoval a masik elmeletnek semmi jelentosege nem lesz egyebkent sem.
Egyebkent a dinoszauruszok is azert haltak ki, mert tobb millio ev alatt sem jutottak el az urprogramjuk elinditasahoz, az emberiseg ehhez kepest eleg jol halad. Szoval en nem aggodnek a helyedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!