Cukor más néven?
Figyelt kérdés
Szükségem lenne egy olyan szóra/kifejezésre, ami konkrétan cukrot jelent, de egyáltalán nem hétköznapi, és iskolában sem tanítják. Ötletek? Szacharózt túl sokan ismerik, azt ne mondjátok. Köszi előre is2015. máj. 14. 16:45
21/24 anonim válasza:
12-esnél a pont
Szerintem is polihidroxi-oxovegyületek (de gyakorlatilag ez szénhidrátot jelent). Mi úgy tanultuk, hogy általánosságban a szénhidrátokat nevezzük cukroknak, mert minden (általunk tanult) szénhidrát cukoralapú. És itt nem feltétlenül a kristálycukorra kell gondolni, amikor a cukor szót olvassuk.
22/24 anonim válasza:
16#, 17#
Hoppá, tényleg én voltam a hibás. Kevertem a szénhidrátokat a szénhidrogénekkel. Alaposan tudom mi a különbség köztük, nem azzal van a baj :)
Éjfélkor már emberi dolog téveszteni
23/24 anonim válasza:
csak az eléggé lenéző okoskodáshoz nem volt késő...
24/24 Shai-Hulud válasza:
#22:
Na ez is ritka itt, hogy valaki belátja a tévedését.
De legalább néha lehet találkozni ilyennel is. :-)
Elismerésem, kaptál egy zöldet.
(#16-os voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!