Az alábbi villamos fogyasztóknak általában mennyei a teljesítménytényezőjük (cos fí)?
Figyelt kérdés
Érdekelne,hogy mennyi (illetve, mennyinek szokás tekinteni) általában egy : villanybojler , egy mikrohullámű sütő , illetve egy kerti szivattyú cos fí-jét?
Kösz a válaszokat!
2015. máj. 10. 22:02
1/8 anonim válasza:
0.6 és 0.9 között szokott lenni.
2/8 anonim válasza:
A villanybojler egy ohmos fogyasztó szóval ott közel 1.
3/8 advance válasza:
a villanyboyler valóban ohmos fogyasztó és nem közel egy hanem 1 a cosfije
4/8 Wadmalac válasza:
Hát, ha spirális a fűtőszál, akkor nem biztos, hogy pont egy. :)
5/8 advance válasza:
Abban is fűtőszál van, spirál formában. Annak is 1-nek kell lennie
6/8 advance válasza:
Előző voltam. Végiggondolva Wadmalac kolléga felvetését valóban előfordulhat h a tisztán ohmos fogyasztó spirál formában részben induktivitásként viselkedik
7/8 Wadmalac válasza:
8/8 A kérdező kommentje:
A mikrónak kb mennyi lehet a cos fí-je? Abban is van ugye motor,ami forgatja a tálcát , van benne trafó is ha jól tudom.. Igazából egy beadandó feladathoz kellenének nagyjából ezek az adatok, de tök hülyeség az egész , ugyanis csak nagyjából lehet tippelni mindegyiket,úgy meg szerintem nem sok értelme van, de vmi tipp jó lenne. Mikróra mdojuk jó egy 0,9?
2015. máj. 14. 21:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!