Szinuszgörbe esetén mi ennek a fontnak a neve?
Csak ez a számtani közép dolog nem tudom, hogy jön a képbe. :))
Ez van ahol igaz, van ahol nem.
"Csak ez a számtani közép dolog nem tudom, hogy jön a képbe. :))
Ez van ahol igaz, van ahol nem."
Csak a harmonikus hullámfüggvényekre igaz, mint pl. most a szinuszra. :) De tényleg jobb nem is megjegyezni, mert valaki azt hiheti, mindenhol így van.
"......bár a kérdező így kezdte: "Szinuszgörbe esetén", azért csak rágcsáljátok tovább. :-DDD"
Elolvastad egyáltalán, mit írtam?
Érted is?
Mert a kommented alapján nem.
Különben nem használnál többes számot.
Éppen ezért írtam, hogy most, a szinuszra igaz.
OK, kedves Wadmalac, el is olvastam, értettem is, csak megjegyeztem, hogy a kérdés a __szinuszról__ szólt...
Azért ne harapj, nem bántottalak.
Pedro
Pénteken lusta vagyok harapni. :D
És különben is, az első, számtani közepet nehezményezőt, ha nem is megharaptam, de finomítottam a harapása élén. :D
Röviden: a kérdés tényleg KONKRÉTAN a szinusz függvényre szólt, ott igaz is, hogy y-ban a szélsőértékek számtani közepe az inflexiós ponty koordinátája.
DE (és és ebben igaza van a "kötözködőnek") ez nem egy tipikus, hanem speciálisan csakis a harmonikus hullámgörbékre jellemző összefüggés az inflexiós pont és a számtani közép közt, úgyhogy vigyázva emlegetendő. Pontosabban jobb elfelejteni BÁRMI összefüggését is az inflexiós ponttal.
Mindenkinek kicsit igaza van és mindegyik oldalba bele lehet kötni megfelelően harapós szándékból. :D
" inflexiós ponty "
Huh, de jót nyerítettem, ahogy visszaolvastam. :D
Tisztelt számtani középen rágcsálódó Kollégák!
Nem igazán érdemes ezen a dolgon vitázni, mert valójában igaz is, meg nem is a dolog. Az igazság az, hogy a szinuszfüggvényt is "el lehet rontani" úgy, hogy nem lesz közvetlen igaz a számtani átlagos dolog.
Másrészt megadhatók olyan "nem szinusz jellegű" görbék, melyekre teljesül az összefüggés.
Harmadrészt ha valaki akarja, akkor szinte minden függvényre ráhúzhatja, hogy igaz, és tényleg igaz lesz, vagy legalábbis visszavezethető ilyenre, aki tudja mi a Fourier-transzformáció, az érti miről beszélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!