Ezt hogyan kell kiszámolni?
Ez egy felülnézeti ábra.(a zartszelvenyt kicsit hulyen rajzoltam)
Két zártszelvény, S=10 mm vastagsággal. Középen egy szürke test, melyre középen húzás hat. Az egész elrendezés vízszintes, tehát az erő is vízszintes, de ez szamitas szempontjaból mindegy. A két barna az csapszeg vagy egyéb tömör, kör geometriájú kötőelem, pl stift. Nyilvánvalóan hajlításra kell méretezni a két barna kötőelemet. Az a kérdésem, hogy hogyan?
Szigma=Mh/Kz
"Nyilvánvalóan hajlításra kell méretezni a két barna kötőelemet."
Ha arányos a rajz, akkor ez nem nyilvánvaló.
Ugyanis a szürke test szélein fog F/2 erő hatni, kis sugárral és nyomatékkal.
Én inkább a nyírásra gondolnék.
Ez solid edges 3D-s modell.
Hibás, mert a csapágy belelóg a zzs-be, de ez most nem szamit a kérdés szempontjabol. A piros köz jelöli az F erő támadáspontját. Az egész elrendezls vizszintes. A kérdésem tehát, a a kékkel jelölt rudakra milyen milyen igénybevéel hat (szerintem hajlitó) és azt hogyan kéne kiszamolni, mert nem tudom, hogy ebben az esetben az erőkar mettől meddig tart, illetve a keresztmetszeti tényező hogyan alakul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!