Melyik lehet a legcélszerűbb egy 200 tonnás prés építéséhez?
Nem szakemberként írók, tehát érdemes felülbírálni a véleményem!
A kérdésem, hogy manuálisan akarod működtetni, vagy géppel. Manuálisan eléggé nagy különbség kell legyen a két dugattyú között (kb 1 a 8 ezerhez) ahhoz, hogy számodra ne legyen túl megterhelő a préselés (mert ha a kicsi dugattyún nyomsz 1kg-ot, akkor a nagy nyom 8 tonnát, így a 10kg=80t és 30kg már jóval kétszáz tonna fölött nyom).
De ha felhasználsz egy hidromotort, ami a kotrógépeket működteti, akkor már egyszerűbb a dolog, ugyanis a hidromotor óriási nyomóerőt képes kifejteni. elég, ha megnézed az emelők karjának arányát (kb 45 cm a 3 méterhez). Tehát az a dugattyú már sok tonnás nyomásra képes, főleg ha figyelembe vesszük, hogy az a hosszú kar több tonnás mozgatásra képes.
Ezeket a dolgokat próbáld átszámolni a te présedhez.
Vigyázz, mert nem vagyok szaki!!!!
Ez a cucc minimum 1 millió Ft lesz remélem tudod.
El lehet dönteni hogy akarod-e.
1 es köszönöm a válaszod, igen segítő volt. Annyiban még tudsz segíteni hogy milyen módon tudnám kiszámolni a kellő dugattyú méretét hogy mekkora kellhet ami bírja is.
2 es 1 milla annyiból is meg lehet csinálni, viszont ahhoz képest hogy 50 tonnás préseket (és itt most a jobb minőségi présekről beszélek) 300 ezer körül lehet kapni nekem sikerült megcsinálni anyaggal mindennel együtt olyan 60 ezerből és szerintem elégé túl méreteznem mert szerintem 75-100 tonnának is megfelelne. Szóval én úgy látom hogy csak a tehetetlen embernek kell a legdrágább dolgokat kifizetni, sajnos rengetegszer futottam bele olyanba hogy kértem árajánlatot valamire és máshol jóval olcsóbban megcsinálták ugyan olyan jó minőségben, sőt volt hogy a drágábbért fizettem és egy rakás sz.r lett. Viszont ki hogy látja a dolgokat nekem ezek a tapasztalatok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!