Mi a különbség a gipsz és a modellgipsz között? A rendes gipsz az hőálló?
Van az a rendes gipsz amit a festők használnak és a modellgipsz azt valószínű modellezők de mi a különbség a kettő között? Nekem egy formát kellene csinálnom és abba olvasztott ólmot önteni arra gipsz is jó?
Remélem értitek mert nekem komplikált!
a modellgipsz finomabb ezért szebb felületet ad. tisztább is.
ha csinálsz egy formát, akkor azt szárítsd 1-2 napig meleg, száraz helyen, majd rakd a sütőbe és alacsony hőmérsékleten szárítsd még legalább 1-2 órát.
ez azért fontos, mert a gipszben rengeteg víz marad, ami ha találkozik az ólom hőjével egyből elkezd gőzzé válni és kedvezőtlen esetben az arcodba lőheti az olvadt ólmot. (ez nem vicc, Mo. lenagyobb, több ember életét követelő ilyen jellegű kohászati balesetét kb. fél liter víz okozta) kedvező esetben csak a forma törik széjjel.
" a gipszben rengeteg víz marad,"
A gipsz úgy köt meg hogy molekulánként két kristályvízet vesz fel.Kiszárítani nem lehet, mert szétesik.
"A gipsz úgy köt meg hogy molekulánként két kristályvízet vesz fel.Kiszárítani nem lehet, mert szétesik."
igen és nem.
valóban kristályvízzel köt, és ha nagy hőnek teszed ki, akkor szétesik, de nem is erről beszéltem.
annak a víznek a jelentős része, amit a kikeveréshez használsz, nem kell a kötéshez. azt igenis ki lehet és ki is kell belőle szárítani. különben nagy-nagy bumm lesz a vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!