Az ostoba vagy üzenet a tranzakciók nyelvén melyik én álapotból jön?
Másik kérdés:
Te nyelvtanból buktál? kérdésre melyikből érdemes válaszolni ha a helyesírásodat kritizálja egy csaj chatan ismerkedés közben?
Az utánzás ugrott még be amit nem értek pl szép vagy ra ugyan azt üzeni vissza. Ilyenkor milyen elvek érvényesülnek?
Köszönöm mindenkinek aki segít megérteni. Ténleg a köszönés melyik én álapot? Kissé nehezen megy nekem ez a tranzakcióanalízis pedig sokak szerint egyszerű.
Neked öregem a magyar nyelv alapjaival vannak problémáid, úgyhogy szerintem itt lesz a kutya elásva. Nem tudom, miért várod el magasszintű, bonyolult szövegek megértését, amikor a nyelvi készséged alapján nagyjából a Misi mókus lenne a neked megfelelő szint.
Szerintem haladj szépen sorjában, és ha lehet, egy ideig ne kommunikálj írásban, mert a magadról festett képed gyalázatos.
Egyes egyedül a helyesírás az, amit mutatsz magadból egy chat vagy egy bármilyen netes üzenet esetén. Az én szemszögemből egy zöld háttér előtt megjelenő nyelvtani-helyesírási-fogalmazási katasztrófa vagy. Bocs, de a te dolgod a saját magadról kialakított képet megfelelően tartani. Főleg úgy, hogy te kérdezel, te akarsz valamit megtudni a többiektől (kvázi szíivességet kérsz), erre idehánysz egy ilyen alig kivehető moslékot. Ez csöppet sem udvarias dolog.
Ha például megjelennél valahol szakadt ruhában, én bizony elkönyvelném, hogy igénytelen, szakadt ember vagy, nem kezdenék utána járni, hogy van-e jó ruha a szekrényedben. Most ide jöttél ilyen helyesírással, hát elkönyveltem, hogy ennyit tudsz, még arra is igénytelen vagy, hogy helyesírás-ellenőrzőt használj. Nem fogok belenézni a fejedbe, hogy hátha esetleg egy zseni vagy, aki csak direkt ír ilyen pocsékul.
Tudod, van a vicc, mikor a bolond szeme megy fel az autópályára. Bemondják a rádióban, hogy mindenki vigyázzon, mert egy bolond szembe megy a forgalommal. Mire a bolond: “Egy? Hát mind szembe jön!”. Szóval lehet, hogy ha sokan fikázzák az íräsodat, akkor nem is ők a gyermetegek, hanem te vagy az, aki szembe megy a dolgokkal.
"Nem a helyesírás az egyedüli dolog amit mutatok magamból"
Hanem?
Szóval tranzakció analízis ez az a dolog ami jobban érdekel valaki ért hozzá elégé ahoz hogy be azonosítsa a fentebb említetteket?
Egyszerűbb közléseket már egész jól be tudok azonosítani itt viszont Pl a te nyelvtanból buktál kérdés jelenthet Szülői én álapotot(mert ugye kritika) nekem ez is a nyílvánvalóbb de ami be kavar pont az ismerkedési helyzet férfi nő között. Mert gyermeki piszkálódásnak is minősülhet. Hasonlóan vagyok a többivel is nem tudok el igazodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!