Az emberi érhálózat tartalmaz Hamilton kört vagy Euler sétakört?
Sziasztok
A Hamilton körös kérdésem úgy szól, hogy az emberi érhálózat kis- és nagyvérköre tartalmaz-e Hamilton-kort (együtt gondolom nem tartalmazhatnak), de Euler sétát már együtt is tartalmazhatnak.
Tartalmaznak?
A válaszotokat előre is köszönöm
Egyébként ezt a témát melyik kategóriába kéne sorolni?
Ja, és nem irányított Hamilton körre, és Euler sétára gondoltam.
Az vicces lenne.
És más állatnak van Hamilton-köre, Euler sétaköre?
Vagy az emberben legalább van Euler séta, Hamilton út?
Pontosan milyen gráfot értesz az élhálózat alatt?
Ha olyat, aminek pontjai az erek elágazásai, élek akkor futnak köztük, ha érrel össze vannak kötve, akkor az Euler-körsétát már egy kétfelé ágazás (Y) kizárja, ugyanis itt az elágazásban páratlanadfokú csúcs van, ilyen pedig van az érhálózatban. Tehát Euler-körséta nincs.
A Hamilton-körről kapásból nem merek nyilatkozni, de elég valószínűnek érzem, hogy az sincs.
*Pontosan milyen gráfot értesz az ÉRhálózat alatt?
Amúgy hirtelen nem látom, hogy az egyszerű kritériumok alapján hogy jönne ki, hogy van-e Hamilton-kör… És hogy őszinte legyek, azért én nem vagyok olyan jó gráfelméletből, szóval szabad a gazda.
2-es, én nem tudom a választ, csak úgy felmerült bennem a kérdés
Abban sem voltam biztos, hogy van 2-es elágazás, úgy igen, látszik, hogy nincs benne Euler körséta, mivel nagyon nem ismerem az érhálózatot, ezért fogalmam sincs, hogy vajon van-e Hamilton kör.
De eltaláltad, az elágazásokat értettem a csúcsoknak
Ha én gyártanék egy élőlényt, (nem a hagyományos úton, hanem valahogy készítenék egyet), akkor tuti lenne az érhálózatában Hamilton kör és Euler körséta
a vicc kedvéért
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!