Mekkora erő kell egy telefonkönyv kézzel történő ketté tépéséhez?
Figyelt kérdés
2015. márc. 4. 21:16
2/12 anonim válasza:
Attól függ miből készült. Például egy acélból készült telefonkönyvet sokkal nehezebb ketté tépni, mint egy viaszból készült telefonkönyvet.
4/12 A kérdező kommentje:
Egy papírból készült, átlagos telefontkönyvet.. mint pl. Fekete Laci amit kettétépett mit tudom én, mikor. :'D
2015. márc. 4. 23:08
5/12 Vree válasza:
Kettes, ha téged megkérdeznek, mennyit nyom egy kiló kenyér, azt mondod, az attól függ, ha ólomból van lehet több száz is?
6/12 anonim válasza:
Csak halkan jegyzem meg, hogy a tépés módjától is függ. Próbáld ki, mondjuk 30 papírlapot egymásra raksz, hogy pont illeszkedjenek, akkor nehezebb eltépni, mintha lépcsőszerűen kicsit eltolod őket egymáson, és ott téped el.
De ha simán csak a nyers nyíróerő kell, mondjuk egy hidraulikus ollóval (nem erővágóval), akkor 5 000 - 10 000 N körüli erőre tippelek. De nem csodálkoznék, ha ennél is több lenne.
(Guglival nem találtam ilyen kísérletet.)
7/12 anonim válasza:
Sokkal könnyebb kettétépni egy telefonkönyvet, mint gondolná az ember (ha ismeri a trükkjét):
8/12 anonim válasza:
Mondjuk nekem a telefonkönyv olyan, amilyen régen (30 éve) a telefonfülkékben lógott. :)
Szóval kérdező, a trükkös verzióra gondolsz, vagy az ép könyv nyírással szembeni ellenállására?
9/12 A kérdező kommentje:
Az ép könyv nyírással szembeni ellenállására. :D Ajaj, ez már mechanika. Pont most tanuljuk a nyíróerőt a suliban. ^^ Ha valaki le tudná vezetni a számolást, ami alapján kijön, hogy hány Newton (esetleg kN) erő szükséges, azt megköszönném. :D
2015. márc. 5. 18:56
10/12 anonim válasza:
Attól függ milyen anyagból készült , meg miylen módon akarod szétválasztani. Célszerű húzni+ csavarni is. Ha ennyire érdekel lapozz fel vmi egyetemi sziltan jegyzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!