A bürettát az esetleges egyenetlen keresztmetszete miatt miért kell szakaszonként kalibrálni?
Figyelt kérdés
Hiszen így is úgy is ugyanazzal a hibával fogjuk megkapni az eredményt. Sokszor mérjük kis hibával, és megkapjuk ugyanazzal a hibával, mintha az egészet egyben mértük volna.2015. febr. 22. 10:32
1/2 Silber válasza:
Nem egészen érthető, mire gondolsz. Ha egyszer kalibrálva van a büretta, akkor ismeretes az adott osztások közül eltávozott folyadék térfogata. A skáláról leolvasható a névleges térfogat, a kalibrálás révén pedig a korrekció mértéke a pontos kofolyt mennyiség számításához.
2/2 anonim válasza:
Nézzünk egy 30 ml-es bürettát. Ha a hibás szakasz 15 ml körül és 22 ml körül van, akkor 14 ml-ig korrekciós tényező nélkül használhatod...
(És így is kell használnod, ha jó eredményt akarsz...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!