Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Létezik olyan fertőtlenítőszer...

Létezik olyan fertőtlenítőszer (folyékony), ami elpusztítja a baktériumok, vírusok, egysejtűek 100%-át, függetlenül attól, hogy mennyire mutálódtak, vagy mennyire ellenállóak, de vastagabb bőrre kenve (pl kézfej) nem árt az embernek?

Figyelt kérdés
Ha igen, mi a neve ennek a fertőtlenítő oldatnak, és hol lehet beszerezni?
2015. febr. 12. 14:19
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Meg mintha azt hallottam volna valahol, hogy csak az akácméz fertőtlenít, a virágméz nem. Vagy valami hasonló. A lényeg, hogy az akácméz valamivel többet tud, mint a virágméz.
2015. márc. 3. 18:31
 12/16 Wadmalac ***** válasza:

"Ha ez ilyen könnyen működik, akkor miért nem mézet eszünk torokfertőtlenítő helyett?"

Mert a coldrex és hasonló nyavalyáknak jobb a reklámja. :)

Az akácméz annyiban jobb, hogy még hidrogénperoxid-tartalma is van.

De tényleg, gyulladt torokra használ a méz. Csakhogy a bacik nem csak a nyálkahártya felületén ücsörögnek, ott vannak a véredben.

A méz meg intravénásan nem jó ötlet. :)

2015. márc. 4. 07:08
 13/16 anonim ***** válasza:

Úgy, ahogy te kérdezed, vagy ahogy a fertőtlenítést te szeretnéd, a Wadmalac féle méz csak töményen jó.

Ahogy a higiénés kézfertőtlenítő szert is töményen kell alkalmazni.

A torkodra a mézet csak mézes tea formájában (erősen hígítva) alkalmazod. Ott már csak a te immunrendszereden keresztül van hatása - mint természetes immunerősítő...

2015. márc. 4. 11:30
 14/16 Wadmalac ***** válasza:

"Ott már csak a te immunrendszereden keresztül van hatása - mint természetes immunerősítő..."

Hát azért nem csak úgy, de az biztos, hogy csak a közvetlen felületi fertőtlenítést végzi el többé-kevésbé, hígítás arányával rontva.

BTW, most kellett rácsodálkoznom, hogy a hígít két hosszú í-vel helyes, én meg lazán mindig is röviddel írtam az elsőt. FCK.

2015. márc. 4. 11:44
 15/16 A kérdező kommentje:
Wadmalac, és ha mondjuk mézes kenyeret eszem? Azt szeretem, és szerintem úgy tud hatni is a méz. Mondjuk aki naponta megeszik 2 szelet mézes kenyeret, az ezek szerint kevésbé lesz érzékeny a légúti fertőzésekre (esetleg megfelel 1-1 torokfertőtlenítő hatásának)? Mivel télen leginkább a vírusok a gyakoriak, ezért főleg az ellen kell a védelem. A méz a vírusok ellen is hatásos?
2015. márc. 4. 22:35
 16/16 Wadmalac ***** válasza:

"Mondjuk aki naponta megeszik 2 szelet mézes kenyeret, az ezek szerint kevésbé lesz érzékeny a légúti fertőzésekre"

Elvileg így van, de hivatalos egészségügyi statisztikákat nem ismerek erről.

2015. márc. 11. 07:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!