Mit lehet kezdeni egy bölcsész diplomával?
"Mihez lehet kezdeni"
Igazából nem azon van a hangsúly, hogy milyen diplomád van, hanem, hogy mennyire tudod magad eladni, mennyire vagy tökös és rámenős, tudsz-e kapcsolatokat építené és azután ezt mennyire tudod kihasználni. Ismerek olyanokat, akik diploma nélkül is elég jó állásokhoz jutottak, elég jól keresnek. A diploma inkább a lehetőségeidet tágítja, és nem úgy működik, hogy kézhez kapod a diplomádat és azután sorban állnak nálad a jobbnál-jobb álláslehetőségek. Akár mérnök diplomával is lehet valaki munkanélküli, ha 2-essel bukdácsolta végig és a saját esti bevásárlását sem tudja elintézni.
Rajtad múlik, hogy mit kezdesz magaddal, nem a diplomádon. Egyébként ez, hogy "bölcsész diploma", elég tág fogalom, elég sok munkát lehet egy "bölcsész diplomával" végezni, ha az ember feltalálja magát.
Sir, nagyszerű dolog néha régi embereket látni itt, legalább tudom, hogy nem vagyok egyedül öreg róka, és feldereng az emlék, amikor még tudományokról volt szó a tudományok témakörben, szép idők... /rant
Van azért olyan amivel lehet mit kezdeni, a fordítók megélnek, az EU-ban minden vonatkozó papírt le kell fordítani az összes tagállam nevére, szóval ha két-három EU-s nyelvet megtanulsz a magyar mellé találsz állást.
A legtöbbel viszont elég nehéz munkát találni, talán a történelem, kommunikáció még olyan, hogy esetleg(bár a történelem szakkal elég kevés pénzt keresel, tegyük fel, hogy ez nem szempont)
" egyéb tudást nem igénylő munkára"
Te tisztában vagy vele, hogy egy tanárnak ~el kell végeznie a szakot amiben tanít? Azért én megnézném, hogy bárki megcsinál egy matek-kémiát vagy magyar-törit tudás nélkül.
A diplomával semmit. A tudással már annál többet.
Milyen szakra gondoltál? Mert az nem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!