Milyen anyag van a mézben, ami baktériumölő? Ha a baktériumokat öli, akkor a sejtjeinket miért nem?
Gondolom, ha közvetlenül sebbe kened, ott meg is öli azokat a sejteket, amivel kontaktusba kerül.
Az emésztőrendszered meg a nyálkahártyád, a bőröd ennél "dörzsöltebb legény".
Meg is eheti a fene azt a mézet,amiben antibiotikum van,az ilyen mézet tilos forgalomba hozni! Antibiotikum csak emberi tevékenység miatt kerülhet bele,ellemben káros kórokozó baktériumok vannak benne,mint pl. a veszélyes,botulizmust okozó baktérium,ezétr sem lehet 1 évesnél kisebb gyereknek adni mézet!
"Meg is eheti a fene azt a mézet,amiben antibiotikum van,az ilyen mézet tilos forgalomba hozni!"
Helló, ez természetes antibiotikum. Ezt a méhek köpdösik bele, nem a gyártósor. :D
Az előző hozzászólásban megadott linken többek közt ez olvasható a felhasználás címszó alatt:"A baktériumölő hatás jelentős részben a hidrogén-peroxidnak köszönhető","Antimikrobiális hatású a magas cukor- és alacsony pH–tartalomnak (4-6 között, leggyakrabban 5,5 pH), valamint a szerves savaknak köszönhetően"," a gyulladásgátló hatás a mézben jelen levő polifenoloknak és a flavonoknak köszönhető."
A webbeteg.hu oldalon a következő olvasható:"a mézben hidrogén-peroxid szabadul fel, ami az elhalt szöveteket és baktériumokat feloldja. A PH-ja is savas, az sem kedvez a baktériumoknak
Sehol,semilyen oldalon nem írnak antibiotikumról
"Sehol,semilyen oldalon nem írnak antibiotikumról"
Hát itt a méz úgy, ahogy van, az "antibiotikum".
Persze nem szakszerű ezt a méz nevű baktériumölő komplexet antibiotikumnak nevezni.
Külsőleges és belsőleges felhasználású természetes baktériumölő szer lenne talán a korrektebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!